Når du kommer op i årene, eller hvis din krop af andre årsager begynder at trænge til lidt støtte, så kan det være en fornuftig idé at investere i en god stok.

Der findes mange forskellige stokke og spadserestokke på markedet; nogle er dyrere end andre, de kommer i forskellige materialer og kvaliteter, og de har hver især specielle formål og funktioner.

Læs med her i guiden, hvor vi ser nærmere på syv nøje udvalgte stokke og spadserestokke i hver sin prisklasse og med hver sine funktioner. Du finder både klassiske spadserestokke og foldbare stokke i guiden. Til slut guider vi dig til at vælge den rette højde på din stok.


Italiensk Tompoma albuestok i titanium og læder

Italiensk Tompoma albuestok i titanium og læderDen første stok på listen er en af de mere eksklusive modeller. Den bliver produceret i hånden af det italienske firma Tompoma, og din stok bliver lavet unikt til dig ud fra de ønsker og behov, du har.

 • Lavet i hånden i Italien og tilpasset hver kundes behov
 • Særligt design sikrer skridsikkerhed og optimal bevægelighed
 • Stærkt titanium og behageligt læder på håndtag

Med en god albuestok er du sikret optimal støtte, når du går. Tompomas stok er lavet i stærkt titanium, og som standard får du læderbeklædte håndtag for bedre komfort.

Læs mere om Tompoma albuestokken og se prisen hos GloriaMundiCare.dk

 

Champagnefarvet Gastrock-Sauer spadserestok i aluminum

Champagnefarvet Gastrock-Sauer spadserestok i aluminumVi går videre til denne spadserestok i aluminium og et håndtag i champagnefarvet akryl. Stokken er lavet af Gastrock-Sauer, som har over 100 års erfaring med at fremstille spadserestokke i høj kvalitet.

 • Derby håndtag i akryl
 • Ridse- og stødfri håndtag
 • Højdejusterbar mellem 75-100 cm

Håndtaget er lavet i akryl, som gør det ekstra behageligt at holde på selv i koldt vejr, da materialet ikke bliver specielt koldt. Derby designet giver god holdekomfort og et flot udtryk.

Læs mere om Gastrock-Sauer spadserestokken og se prisen hos GloriaMundiCare.dk

 

Sammenklappelig stok med håndtag og taske

Har du brug for en foldbar og sammenklappelig stok, så er denne model et godt bud, hvis du samtidig ønsker at kunne transportere den rundt i den medfølgende lille taske med håndtag.

 • Sammenklappelig og let at transportere
 • Lille håndtag til mindre hænder
 • Højdejusterbar mellem 80-87 cm

Stokken kan hurtigt foldes ud, når du skal bruge den, og med en justerbar højde på 80-87 cm kan du tilpasse den din egen højde. Den er forsynet med en gummidup nederst, som giver ekstra komfort og skridsikkerhed.

Læs mere om den sammenklappelige stok og se prisen hos LivetSomSenior.dk

 

Ergonomisk Gastrock-Sauer stok i aluminium

Ergonomisk Gastrock-Sauer stok i aluminiumGastrock-Sauer har også fremstillet denne enkle med ergonomiske og praktiske stok i matsort aluminium. Stokken er lavet med ergonomisk håndtag, hvormed du selv kan vælge, om det skal være tilpasset højre eller venstre hånd.

 • Ergonomisk håndtag til højre eller venstre hånd
 • Stærkt aluminium
 • Højdejusterbar mellem 75-100 cm

Stokken er desuden designet med en flot kromring under håndtaget, som giver et elegant præg på stokken, som i forvejen er lakeret matsort. Stokken har en maksbelastning på 110 kg.

Læs mere om den ergonomiske Gastrock-Sauer stok og se prisen hos GloriaMundiCare.dk

 

Forkromet Gastrock-Sauer paraplystok

Forkromet Gastrock-Sauer paraplystokHar du brug for en multifunktionel spadserestok, som samtidig kan bruges som en effektiv paraply i regnvejr, så er Gastrock-Sauer igen på banen med denne paraplystok.

 • Stok og paraply i ét
 • Forkromet derby håndtag
 • Højde på 92 cm

Stokken kan nemt og hurtigt pakkes sammen til en diskret paraply eller foldes ud, når det begynder at dryppe. Der medfølger et beskyttelseshylster, så du kan passe optimalt på nylonparaplydelen, når det ikke regner.

Læs mere om paraplystokken fra Gastrock-Sauer og se prisen hos GloriaMundiCare.dk

 

Klassisk Gastrock-Sauer spadserestok

Klassisk Gastrock-Sauer spadserestokDen sidste Gastrock-Sauer stok på listen er denne rustikke og enkle model med et smukt udført skaft i bøgetræ. Stokken har et bredt derby håndtag, som fordele belastningen optimalt ud i håndfladen.

 • Ekstra bredt derby håndtag
 • Højde på 94 cm
 • Gummidup for optimal komfort og sikkerhed

Stokken har desuden en praktisk gummidup i bunden for bedre sikkerhed og komfort, og under det flerfarvede håndtag finder du en messingring, som givet stokken et flot samlet udtryk.

Læs mere om den rustikke Gastrock-Sauer spadserestok og se prisen hos GloriaMundiCare.dk

 

Foldbar stok med højdejustering og blomster

Foldbar stok med højdejustering og blomsterDen sidste stok på listen er denne praktiske foldbare og sammenklappelig stok til personer med lidt mindre hænder. Stokken er desuden højdejusterbar og kan indstilles til at have en højde på 77-85 cm.

 • Foldbar stok i fire dele
 • Højdejusterbar mellem 77-85 cm
 • Lille hånd til små hænder

Stokken er prydet med et blomsterdesign, som giver den et hyggeligt og pænt udtryk. Selve grebet på håndtaget er lavet i akrylmateriale, som sikrer, at du har et godt greb, og at håndtaget ikke er særlig koldt at holde på, når temperaturen ellers daler udenfor.

Læs mere om den foldbare stok og se prisen hos LivetSomSenior.dk

 


Sådan vælger du den rigtige højde på dine stokke og spadserestokke

Når du skal vælge din næste stok eller spadserestok, så er det vigtigt, du vælger den rette højde eller længde på stokken.

Når du skal bruge din stok ofte, så vil det have stor indvirkning på din kropsholdning og ergonomiteten, hvorvidt du vælger en stok i korrekt højde eller ej.

Brug nedenstående mål som tommelfingerregel, når du vælger højde på dine stokke og spadserestokke:

 • Personer med en højde på 147-164 cm: Bør vælge en stok på ca. 79 cm
 • Personer med en højde på 165-175 cm: Bør vælge en stok på ca. 86 cm
 • Personer med en højde på 176-191 cm: Bør vælge en stok på ca. 95 cm

Det kan være en god idé at vælge en stok med justerbar højde inden for et interval, der svarer til din kropshøjde jf. ovenstående eksempler. Det giver dig bedre muligheder for at tilpasse stokkens højde eller længde, så den passer præcis til din egen højde.

Derudover kan du have nemmere ved at sælge stokken videre senere hen, hvis du ikke længere selv har brug for den eller måske finder en ny model; jo mere den kan tilpasses den nye bruger, desto større chancer har du for at sælge den videre.

Related Posts