Når kroppen og sindet kommer godt op i årene, så kan vi få brug for mere og mere hjælp i hverdagen. Det kan være til mobiliteten, sanserne, hukommelsen, synet eller noget helt andet.

Der kan opstå mange problemer og besværligheder med alderen, og dermed er der også behov for mange forskellige former for hjælp. Derfor har vi dedikeret denne guide til hjælpemidler til ældre med problemer inden for gangbesvær og handicap såvel som syn og demens.

Hjælpemidler til handicappede og gangbesværede

Der findes mange forskellige hjælpemidler til gangbesværede eller handicappede ældre, men her i guiden har vi valgt at fokusere på nogle af den vigtigste af slagsen; nemlig rollatoren.

Herunder kan du læse om den udvalgte model fra TrustCare, som er blandt de mest populære hos forhandlerne.

OBS: Lider du i højere grad af et handicap og ikke kun gangbesvær, så kan en kørestol være en fordel. Vi henviser til LivetSomSenior.dk’s enkle men effektive udvalg af kørestole i forskellige prisklasser.

Rollator

WheelzAhead Track 4.0En rollator er et af de vigtigste redskaber for ældre med gangbesvær. En god rollator kan både bruges som støtte under gang, som stol, når du skal have en pause, og som transportmiddel til dine ejendele, taske, indkøbsvarer mv.

Vi har fundet denne TrustCare ’Let’s Fly’ rollator frem fra Senior24, som er en af deres bedst anmeldte rollatorer.

TrustCare ’Let’s Fly’ er svensk produceret og lavet i et letvægtsdesign af solidt aluminium og kunstlæder. Til trods for det lette materiale kan rollatoren holder til en kropsvægt på 130 kg, og du har mulighed for at sætte en taske op foran på rollatoren. Sidst men ikke mindst kan den foldes sammen, så den næsten ingenting fylder.

Du kan læse mere om TrustCare ’Let’s Fly’ og se prisen hos Senior24.dk

Hjælpemidler til ældre svagtseende

Synet tager sig også en tur nedad for mange ældre, hvilket også er grunden til, at størstedelen af mennesker med synsbesvær hører til i denne befolkningsgruppe.

Jo ældre man bliver, desto sværere kan det være at se tingene klart og tydeligt. Derfor har vi fundet frem til to hjælpemidler til ældre svagtseende, som kan gøre hverdagen lidt nemmere.

Forstørrelsesglas

forstørrelsesglasDette forstørrelsesglas eller lup er velegnet til svagtseende ældre, som har behov for ekstra hjælp til øjnene, når du skal gennem avisens nyheder eller lige skal have endnu et kapitel i din bog.

Luppen har to forstørrelsesområder; den store del i midten, som fordobler forstørrelsen, samt en mindre del i bunden af glasset, der giver dig en seksdobbelt forstørrelse.

Derudover er luppen forsynet med en lille lampe, som gør det muligt at oplyse det materiale, du vil læse. Luppen har et blødt og afrundet håndtag, som gør den behagelig at holde.

Du kan læse mere om luppen med lys og se prisen hos LivetSomSenior.dk

Doro fastnettelefon

Doro Magna 4000 er en stilren sort fastnettelefon til ældre svagtseende, som måske samtidig døjer med hørelsen. Modellen er nemlig lavet med både stort display og store knapper, som gør dem nemmere at se, samt mulighed for at skrue ekstra højt op for lyden både under samtaler, og når telefon ringer.

Telefonen er desuden udstyret med en stor rød lampe i bunden, som blinker, når telefonen ringer. Med røde blinkende lamper og ekstra høj ringetone ved opkald har du større mulighed for at være sikker på at opdage, når telefon ringer.

Du kan læse mere om Doro Magna 4000 fastnettelefonen og se prisen hos LivetSomSenior.dk

Hjælpemidler til demente

Demente kan rammes på forskellige måder afhængig af de enkelte sygdomme. Dog vil både hukommelsen og de generelle kognitive færdigheder efterhånden blive sat på prøve, og derfor kan hjælpemidler til demente ældre være guld værd hen ad vejen.

Herunder har vi fundet to forskellige remedier frem, som på hver sin måde hjælpe den ældre med vigtige opgaver; nemlig at huske og at spise nok.

Spisesæt til øget appetit

spisesæt til ældreNoget af det vigtigste, som demente desværre kan begynde at glemme, er maden. Det er vigtigt at få de nødvendige næringsstoffer hver dag, men da både hukommelsen og appetitten tit kan svækkes hos demente, kan det være svært at overholde.

Forskning har vist, at farven rød kan være med til at vække appetitten hos demente med Alzheimer. Derfor kan dette komplette spisesæt hjælpe på vej til, at den ældre får indtaget den nødvendige mængde mad.

Du kan læse mere om spisesættet og se prisen hos LivetSomSenior.dk

Demenskalender og -ur

Clockaid All demenskalender og -urEt af de hyppigste symptomer på demens er hukommelsestab. Derfor kan en enkel men praktisk digital kalender være et godt hjælpemiddel til at huske den ældre på diverse ting såsom aftaler, medicin, mad osv.

Denne demenskalender er lavet som en slags tablet, der kan stå fast på en plan underflade – det kan være sengebordet, en kommode i stuen eller lignende.

Clockaid All er lavet som en elektronisk kalender, som både viser tidspunkt på dagen, klokkeslæt, dato, år, men som derudover kan give besked om at huske forskellige aftaler – på den måde kan den demente huske at spise mad, drikke vand, tage sin medicin, møde op til aftaler hos læge, frisør osv.

Pårørende kan på afstand ændre i kalenderen og tilføje nye aftaler, så længe kalenderen er koblet på en WiFi-forbindelse.

Læs mere om Clockaid All demenskalender og se prisen hos GloriaMundiCare.dk