Spiser du, når du er ked af det, stresset, eller på andre tidspunkter, hvor du er i dine følelsers vold? Så er det meget muligt, at du er afhængig af mad. I det tilfælde skal du identificere, hvilke fødevarer der trigger afhængigheden og helt undgå dem fremover.

Når du er afhængig af mad, bruger du maden til at fylde et hul i dit liv. Det kan være, at du har haft problemer i din barndom, som du aldrig har fået bearbejdet. Det kan være, at du er ensom, at du ikke føler, at dit liv giver mening, at du er stresset, eller at du er i sorg. Alle de andre grunde, der kan være til, at du bliver afhængig af noget, er også dem, der kan føre til, at du bliver afhængig af mad.

Grunden til, at du bliver afhængig af mad, er, at din hjerne udskiller nogle belønningsstoffer, når du spiser bestemte typer af mad. Det vil typisk være sukker, mad med hvedemel og junkfood. Det er derfor oftest disse ting, som du har lyst til.

Madafhængighed skal man tage seriøst. Der findes mange måder at komme det til livs på, men en lidt mere utraditionel men effektiv metode kan være måltidskasser. Ja du læste rigtigt.
Måltidskasser sætter en fast ramme for dit madindtag, og du kan ikke få andet mad end, hvad du har bestilt.
På den måde kan du bedre kontrollere, hvad du spiser og hvor meget. Den danske sundhedsportal Doc24.dk har skrevet en guide til de 10 mest populære måltidskasser.

Behandling: Sådan kommer du ud af afhængighed af mad

Når du har indset, at du er afhængig af mad og bruger mad på en forkert måde, kan du godt selv prøve at trappe ud af det. Det handler om, at du udelukker alle de fødevarer fra dit liv, som trigger din afhængighed. Dem er du nødt til helt at holde op med at spise. Lige som en ryger ikke kan tage til fest og ryge et par cigaretter, kan du heller ikke tage til fødselsdag og spise et stort stykke kage, uden at trangen bliver vækket igen.

Det er helt naturligt, at du kommer til at falde i undervejs. Det gør stort set alle, der er afhængige af noget. Hvis du ikke føler, at du kan få styr på din afhængighed af mad på egen hånd, bør du søge hjælp. Det smarteste vil være at gå til en psykolog, så du også kan få bearbejdet det, der har gjort dig afhængig af mad til at starte med.

Related Posts