Næsespray kan give dig luft i næsen, når din næse er stoppet. Hvis du bruger den for længe, vil den dog få dine slimhinder til at udvide sig, din næse vil føles stoppet, og du vil skulle bruge større og større doser for at få lindring. Du vil dermed være blevet afhængig.

Det er ikke rart, når din næse stopper til, så du ikke kan få vejret. Specielt er mange generet af det, når de skal sove. Derfor bruger de næsespray.

Men du skal ikke at bruge næsespray i mere end syv dage. Det kan gøre, at du bliver afhængig af den. I starten vil næsesprayen nemlig hjælpe dig ved at skrumpe dine slimhinder i næsen, så du bedre kan få vejret. Efter syv dage vil sprayen dog have den modsatte effekt på dine slimhinder, så de svulmer op, og du føler, at du har svært ved at få vejret. Du har dermed fået sygdommen Medikamental Rinit.

Du vil opleve at skulle bruge mere og mere næsespray, for at det har en effekt på dine slimhinder. Til sidst kan du komme til et punkt, hvor næsesprayen slet ikke virker på din stoppede næse.

Sådan slipper du for at være afhængig af næsespray

Hvis du er afhængig af næsespray, er der kun en vej frem: Du er nødt til at holde op med at tage næsespray. De fleste vil kunne slippe af med deres afhængighed ved at tage en kold tyrker. Du skal dog være indstillet på, at din næse kommer til at være stoppet gennem en længere periode.

For dem, der er meget slemt ramt, kan det være nødvendigt at tage binyrebark. Der skal du sprøjte binyrebark op i næsen samtidig med, at du tager næsespray, som du plejer. Efter en uge skal du holde op med at tage næsespray, men fortsætte med at tage binyrebark i 3-5 uger.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at når du en gang har haft Medikamental Rinit, kan sygdommen meget nemt vende tilbage. Du bør derfor helt lade være med at bruge næsespray fremover.

Related Posts