Med et godt mandolinjern kan du nemt komme i gang med at snitte og skære frugt, grønt og andre egnede emner i dit køkken igen – selv hvis du er begyndt at opleve bøvl med knive og andre skæreredskaber.

I denne guide kigger vi nærmere på det effektive Chefs Mandolinjern fra OXO. Mandolinjernet har vundet adskillige priser for sit design, sin sikkerhed og sin brugervenlighed, og herunder kan du læse hvorfor.

OXO mandolinjern kan købes hos Gloriamundicare.dk

Vigtigste funktioner i dit OXO Chefs Mandolinjern

I de følgende afsnit dykker vi ned i de vigtigste nøglefunktioner og fordele ved dette OXO Mandolinjern, og alternativt kan du læse meget mere om modellen på forhandlerens hjemmeside, som du finder link til her på siden.

Nem at indstille

Først og fremmest er det utrolig nemt at vælge mellem de mange praktiske indstillingsmuligheder, som mandolinjernet tilbyder.

Du kan vælge mellem 17 forskellige skivetykkelser – dette gør du nemt og hurtigt ved at indstille højdeforskellen på de to skæreblade via drejeknappen på siden.

Dernæst har du mulighed for at benytte dig af 21 forskellige bladindstillinger. Dette åbner op for mange forskellige udskæringer, hvor du bl.a. hurtigt og nemt kan skære i lige snit, bølgede snit, vaffelsnit og juliennesnit. Dette gør du nemt via indstillingsvinduet på siden af mandolinjernet.

Sikkerhed når du skærer

Sikkerheden er vigtig, særligt i et køkken. Derfor har OXO udstyret deres Chefs Mandolinjern med skridsikre fødder og den smarte non-slip holder, som du kan bruge til at holde emnet fast med.

Holderen beskytter dine fingre, da de ikke kan komme i nærheden af skærebladene under brug. Overfladen på holderen er lavet med en non-slip belægning, hvilket sikrer dig et godt, solidt og fast greb, selv når du har våde hænder.

Sidst men ikke mindst er selve skærebladene i japansk rustfri stål lavet med en speciel belægning, som sikrer, at emnet glider stabilt frem og tilbage, når du skærer det i skiver. På den måde undgår du, at frugten eller grøntsagen pludselig klæber sig fast til underlaget og evt. smutter.

Let at rengøre og opbevare

Når du skal rengøre skærebladene på dit OXO Mandolinjern, så kan du nemt og hurtigt skille modellen ad, så du kan rengøre de enkelte dele hver for sig.

Når du er færdig med at gøre mandolinjernet rent, så kan det også hurtigt foldes sammen, så du kan opbevare det på så lidt plads, som muligt. Dette gør du ved at vende mandolinjernet på hovedet, så du kan montere emneholderen på undersiden og efterfølgende folde de stabiliserende ben ind under mandolinjernet.