En gribetang som hjælpemiddel er uvurderlig i hverdagen for de fleste ældre, hvor det kniber med at komme helt ned til gulvet og samle ting op, man har tabt.

I denne guide kigger vi nærmere på fire forskellige modeller, som ligger i hver deres prisklasse, og som har hver deres fordele og særlige praktiske egenskaber.

Alle modellerne er nemme at bruge og egner sig til de fleste håndstørrelser, og de er lavet i lette materialer, som gør dem behagelige og nemme at anvende i løbet af dagen.

Almindelig gribetang i plastik

Hvis du er på udkig efter en meget enkel og billig, men stadig effektiv gribetang til ældre, så er denne model i hård plast en mulighed for dig. Gribetangen kan fås i to forskellige længder, som fremgår nedenfor. Begge størrelser kommer i en letvægtsmodel, som kun vejer hhv. 100 og 135 gram, hvilket gør tangen let at anvende i løbet af dagen.

 • Fås i to længder – 67 eller 84 cm
 • Begge modeller vejer næsten ingenting
 • Håndtag med blød hældning og nem betjening

Gribetangen er udstyret med et håndtag, som er let at trykke ind, når du skal gribe fat i genstande fra gulvet. Håndtaget er ydermere vinklet en smule, så det er mere behageligt at bruge for personer med svage hænder.

Læs mere om plastikgribetangen og se prisen hos LivetSomSenior.dk

Sammenklappelig gribetang

Hvis du ønsker en gribetang som hjælpemiddel, der er en anelse mere funktionel og praktisk end ovenstående, så er denne sammenklappelige gribetang i plast og aluminium måske et bud. Gribetangen kan foldes sammen på midten, så den kun er 33 cm lang og dermed fylder minimalt.

 • Sammenklappelig ned til 33 cm i længden
 • Nem at have med rundt på farten
 • 53 cm lang i udfoldet tilstand

I udfoldet tilstand er gribetangen 53 cm lang, og den er udstyret med et let anvendeligt håndtag. Du skal være opmærksom på, at gribetangen kan være en anelse svær at betjene, hvis du har særligt små hænder.

Læs mere om den sammenklappelig gribetang og se prisen hos LivetSomSenior.dk

Gribetang i lakeret stål

Vi bevæger os lidt op i prisen med denne gribetang, men til gengæld får du en model, som er ekstra slidstærk og kan holde til en del flere slag ved tab eller lignende. Gribetangen er lavet i lakeret stål, som giver ekstra styrke.

 • Slidstærkt lakeret stål
 • Fleksibelt håndtag til alle håndstørrelser
 • Fås i 40 cm eller 70 cm længde

Gribetangen er udstyret med et nemt håndtag, som egner sig til både store og små hænder, da det er monteret tæt på selve stangen. Derudover er modellen i letvægtsklassen trods det slidstærke materiale.

Læs mere om stålgribetangen og se prisen hos LivetSomSenior.dk

Gribetang med magnet og krog

Afslutningsvis kommer vi lidt ned i pris igen, hvor vi har denne multifunktionelle og praktiske gribetang til ældre med både magnet og krog. Magneten kan bruges til at samle nøgler og andre metalgenstande op fra gulvet, og krogen kan enten bruges til at fiske ting op eller som påklædningspind.

 • Magnet og krog til øget funktionalitet
 • Fås i 59 cm, 74 cm eller 87 cm længde
 • Behageligt håndtag til både store og små hænder

Du kan vælge gribetangen i tre forskellige længer; hhv. 59 cm, 74 cm og 87 cm, og alle størrelserne vejer minimalt, da modellen er lavet i letvægtsmaterialerne plastik og aluminium.

Læs mere om gribetangen med magnet og krog og se prisen hos LivetSomSenior.dk

Related Posts