I takt med at alderen stiger, kan der også komme flere og flere skavanker, der giver udfordringer i hverdagen. Heldigvis er der efterhånden så mange hjælpemidler på markedet, at udfordringerne er let overkommelige. En bækkenstol eller toiletstol er et godt hjælpemiddel til badeværelset for ældre og andre mennesker med nedsat funktionsevne – og da vi alle skal på toilettet hver dag, er det ikke mindst et uundværligt hjælpemiddel.

Læs med her og find ud af, hvordan en bækkenstol eller toiletstol kan hjælpe dig i din hverdag, og hvilken variant du skal gå efter.


Toiletstol med hjul – to-i-en-stol

Toiletstol med hjul – to-i-en-stolHer får du ikke bare en toiletstol, du får også en badestol. Alle materialerne er vandfaste og lette at rengøre, så du kan holde hygiejnen i top.

 • Høj komfort med blød polstring
 • Badestol og toiletstol i én
 • Justerbare benstøtter og armlæn

Med dine justerbare benstøtter og aftagelige armlæn kan toiletstolen let justeres nøjagtigt til dig. Sædet er udstyret med en blød polstring, så den er komfortabel at sidde på.

Læs mere om toiletstol med hjul og se prisen hos livetsomsenior.dk.

Foldbar toiletstol/bækkenstol – god til prisen

Foldbar toiletstol/bækkenstol – god til prisenMed en foldbar toiletstol har du et godt og fleksibelt hjælpemiddel i hverdagen. Benene kan højdereguleres i en højde på 80-90 cm og er udstyret med skridsikre gummifødder, så du kan sidde stabilt på toilettet.

 • Fornuftig pris
 • Kan foldes sammen
 • Ben med mulighed for højderegulering

Denne toiletstol til voksne har en fornuftig pris og kan klappes sammen, så den fylder meget lidt, når den ikke bruges. Det sparer dig for både plads og besvær.

Læs mere om foldbar toiletstol og se prisen hos livetsomsenior.dk

Bækkenstol/toiletstol på hjul – fokus på komfort

Denne toiletstol har et blødt skumsæde, der giver brugeren øget komfort. Også armlæn er polstret med blødt skum for at sikre, at stolen er behagelig at bruge. De kan desuden foldes bagud, så du kan sætte dig sidelæns på stolen.

 • Blød og behagelig komfort
 • Baghjul, der kan låses
 • Foldbare armlæn sikrer sidelæns adgang

Stolen har baghjul, der kan låses, og som sikrer, at stolen er solid og sikker at anvende. De låses ved at træde bremsen ned på hjulene.

Læs mere om bækkenstol/toiletstol på hjul og se prisen hos livetsomsenior.dk.


Hvordan kan en toiletstol hjælpe?

Når vi bliver ældre, forsvinder en del af kroppens styrke. Det kan for mange gøre det svært og uoverskueligt at gå på toilettet. Og det er et problem, da alle naturligvis skal på toilettet flere gange om dagen.

Det kan føles som en uoverkommelig opgave for nogle ældre at gå på toilettet på grund af udsigten til at skulle ned og ikke mindst op fra det lave toilet. Et almindeligt toilet er ikke bare lavt og upraktisk for ældre mennesker, det er heller ikke udstyret med støttehåndtag eller armlæn, som kan styrke balancen.

En toiletstol er både højere og har integrerede armlæn og fleksibilitet, der betyder, at den kan flyttes rundt. Det sikrer derfor en lettere hverdag for ældre, da toiletbesøg ikke bliver en udfordring, men en naturlig og overkommelig del af tilværelsen.

Hvad er forskellen på en bækkenstol og en toiletstol?

Kært barn har mange navne. Det gælder også for en bækkenstol/toiletstol. Både i fagkredse og på forskellige webshops veksles mellem de to begreber.

Det gør der, fordi de mere eller mindre er et udtryk for samme type af stol med de samme funktioner. En toiletstol er en forhøjer med armlæn til toilettet, men har i langt de fleste tilfælde et medfølgende bækken, så den også kan bruges som et toilet. En bækkenstol har, som navnet antyder, altid en bækken med, så den kan bruges uafhængigt af et almindeligt toilet, men er også i langt de fleste tilfælde mulig at bruge over et almindeligt toilet.

Derfor er en bækkenstol og toiletstol i bund og grund udtryk for samme type af hjælpemiddel. Det er altså en stol med støttefunktioner, der kan bruges som et slags toilet eller over et almindeligt toilet.

Hvilke funktioner skal en toiletstol til voksne have?

En toiletstol til voksne skal først og fremmest passe til den, der skal bruge den. Det vil sige, at sædet skal være tilstrækkeligt bredt og have en god holdbarhed. Men disse øvrige funktioner anbefales også:

 • Armlæn, der kan foldes sammen. Armlæn giver støtte, men hvis de kan klappes bagover, får brugeren bedre adgang til stolen.
 • Hjul, der kan låses, som sikrer solid fasthed.
 • Kombineret mulighed for at bruge stolen over toilet og som alternativ til toilet med et bækken (spand).

Related Posts