Hvis du tilsidesætter venner og familie for at kunne komme til at træne, er der risiko for, at du lider af træningsafhængighed. Ofte bliver træningen brugt som en flugt fra et problem, men kan ende med at blive problemet i sig selv.

I vores samfund har vi meget svært ved at anerkende, at der kan være et problem i at træne for meget. Vi dyrker den veltrænede krop og ser dem, der formår at træne hårdt og meget, som forbilleder. Derfor er der ofte ikke nogen, der vil sætte spørgsmålstegn ved din træningsafhængighed, før det er alt for sent.

Når du træner så meget, at du ikke længere har tid til at se din familie og dine venner, og du ikke kan passe dit job eller din uddannelse, er der nok nogle, der vil slå alarm – men så vil du være så langt ude, at det vil kræve mange års arbejde for dig at holde op med at være afhængig af træning.

Hvad er træningsafhængighed?

Når du er afhængig af træning, vil du typisk ikke være afhængig af at blive slank eller veltrænet. Du vil være afhængig af træningen i sig selv. Det, at du kan sætte den i system, se resultater og blive ved med at presse dig selv hårdere og hårdere.

Et kendetegn for dem, der er afhængige af træning, er, at de presser deres krop så hårdt, at de får skader af det. De tager den dog ikke med ro, når de bliver skadede, men bliver ved med at træne på trods af smerten fra skaden. Det gør, at mange med træningsafhængighed får varige fysiske skader.

Hvordan kan du vide, om du er afhængig af træning?

Du kan ikke se, at du er træningsafhængighed ved, at du bruger så og så meget tid på at træne. Du kan sagtens bruge meget tid på at træne uden at være afhængig af det. Det er der for eksempel mange sportsfolk, der gør.

Mange, der er afhængige af træning, bruger dog rigtig meget tid på det. Det er tid, som de ellers ville have brugt på deres venner, familie, arbejde, studie eller fritidsinteresser. Al den tid kommer nu til at gå med at træne.

Derudover handler det ofte om, hvad der sker i dig, hvis du ikke træner. Føler du en lede ved dig selv? Føler du, at du er nødt til at kompensere for den manglende træning på en anden måde? Eller er det fuldstændig utænkeligt i din verden, at du nogensinde kunne misse træning. Så er du nok afhængig af det.

Sådan kan du blive behandlet for træningsafhængighed

Træningen kan ofte starte som flugt fra et andet problem i dit liv. Når du træner, er du helt fokuseret på det, hvilket gør, at du ikke kan fokusere på dit problem.

For nogle hjælper det, at de går i behandling for det problem, der oprindeligt udløste deres træningsafhængighed. Andre er kommet så dybt ind i deres træningsafhængighed, at de har brug for at få behandlet den også. Mange i den sidste gruppe vil aldrig igen få et normalt forhold til træning.

Related Posts