Danmark et land omgivet af hav og fyldt med søer. Uanset hvor du befinder dig i Danmark, er der sjældent mere end en halv time til den nærmeste strand. Derfor er det også vigtigt, at man kan svømme, så man ikke kommer galt afsted på en af vores mange skønne strande.
Desværre er der mange, som aldrig rigtig har lært at svømme – af den ene eller anden grund. Men det er heldigvis aldrig for sent at lære, så her kan du læse, hvordan du kommer i gang.
Brug hjælpende redskaber
Et redskab, som bliver brugt meget af svømmere på høje niveauer, men som også er godt for nybegyndere er en svømmeplade. Svømmepladen er god, da den kan hjælpe med at holde dig flydende, så du ikke behøver at kæmpe med at holde dig oven vande. Samtidig er den rigtig god til at træne benenes bevægelser, da man bare kan holde fast i pladen i stedet for at skulle fokusere på armene samtidig med.
Et andet redskab, der er godt i starten er svømmebæltet. Det er et bælte, der sidder rundt om maven og hjælper med at holde din krop oppe. Typisk kan det ikke holde dig oppe alene, men har brug for, at du hjælper til også. Det er rigtig godt, da du så kan øve dig uden at få hele udfordringen på en gang.
Bliv fortrolig med vandet
Det er vigtigt, at du bliver tryg ved vandet, når du skal lære at svømme. Man skal selvfølgelig altid have respekt for vandet og sørge for at passe på. Samtidig nytter det ikke, at man er bange for vandet, da det ikke gør noget godt. Når man er bange for at drukne, kan man nemt komme til at gå i panik, hvilket kun gør situationen værre.
Derfor skal du når du begynder at lære at svømme også lave nogle øvelser, som gør dig mere fortrolig med vandet. Dette kan f.eks. være at dykke under vandet eller at se, hvor længe du kan holde vejret under vandet på et sted, hvor du kan bunde.