Nogle vælger at bruge timevis i fitnesscenteret, mens andre tonser op og ned af de danske bakker på både cykel eller iført løbesko. Alt dette for at vedligeholde konditionen eller gøre den bedre.

Dog kan dette for de fleste mennesker virke fuldstændig uoverskueligt, og tanken om et svedigt samt klaustrofobisk træningslokale eller endeløse løbeture ud i intetheden, får pludselig sofaen til at virke som det bedste alternativ.  

Men hvis du alligevel drømmer om at få en stærkere krop og måske endda komme i lidt bedre form, så kan du opnå alt dette ved blot at gå en daglig vandretur.

Husk at indlægge intervaller i din gåtur 

Naturligvis er det begrænset, hvilken fysisk udvikling du oplever, hvis du blot slentrer af sted. Men med en rask travetur på 5 kilometer som en begyndelse, der har du virkelig mulighed for at skabe nogle fornemme resultater. 

Ved at indlægge intervaller, hvor du hen over en strækning øger tempoet og dermed også får pulsen højere op, har du virkelig mulighed for at arbejde med kroppens kredsløb. Faktisk er det disse temposkift, som gør forskellen, og du vil allerede kunne mærke, at din krop bliver stærkere og mere udholdende efter de første par uger. 

Guf for den mentale sundhed

Foruden den fysiske forandring, som du vil mærke på din krop, så vil du med stor sandsynlighed også begynde at mærke et større mentalt overskud, når du påbegynder dine gåture.

Hjernen bliver i høj grad også belønnet, når kroppen dyrker motion, og det gælder altså også med gåture. Samtidig kan en god gåtur give et nødvendigt afbræk fra hverdagens stres og jag.

På dine gåture kan du få lov til at være i dine egne tanker, og får rigtig mange mennesker er dette et forløsende pusterum.

Dette siger forskningen

Forbliver vi ved ovenstående afsnit om, at en god gåtur også har en positiv indvirkning på det mentale overskud, så er der faktisk lavet et forskningsprojekt omkring netop dette.

Her har man på University of Wisconsin foretaget et forsøg omkring motion og mentalt velvære, hos folk der led af en svær depression. Ved at følge et særligt tilrettelagt gå-træningsprogram oplevede hele 90% af deltagerne en mental positiv udvikling.

Det samme gjorde sig gældende i et andet forskningsprojekt, hvor deltagerne var folk der led af type 2-diabetes. Her oplevede den gruppe, som fik til opgave at gå intervaller et forbedret blodsukkerniveau samt et lavere blodtryk, end der hvor forsøget startede.

Gå i gang med det samme! 

Det fede ved at gå eller vandre er, at du nemt kan inkludere i dine daglige rutiner. Du kan gå til arbejde, med hunden, med kæresten eller når du skal ned at handle ind. På den måde kræver det ikke nødvendigvis at du på magisk vis skal finde 2 ekstra timer i døgnet. 

Og som du har kunne læse her i artiklen, så er der nogle gode fysiske og psykiske argumenter for, hvorfor du lige så godt kan begynde allerede i dag.

Hvem ved, det kan være, at det er den beslutning som i sidste ende kommer til at holde doktoren fra døren.