Annonce

Mange unge har ikke nogen tandlæge, og hvor årsagen til dette for en dels vedkommende nok blot er, at de ikke gider årlige tandeftersyn, så er der også nogle, som har tandlægeskræk. Altså angst for det at have nogen til at rode rundt med mundspejl og ekskavator (dimsen forsynet med stålkroge i begge ender). Hvad er der at gøre ved tandlægeskræk? Klinikker ved tit, hvordan de skal sætte ind.

Få bugt med din tandlægeskræk hos en tandlæge i Viborg

Står du i Viborg med tandlægeskræk, kan du fx finde en lokal tandlæge, der forud for behandling vil tage dialogen med dig om din angst og prøve at formilde den. Nogle tandlæger tilbyder patienter tabletter at indtage, der kan gøre dem roligere, eller stiller andre ting til patienters rådighed, som de kan gøre brug af for ikke at have så mange nerver på, når de så skal ind og sidde i tandlægestolen.

Håndtér de fremspringende visdomstænder

Hvis du har et konkret problem med dine tænder, er det vigtigt, du får bugt med din tandlægeskræk, så du hurtigst muligt kan få den rette behandling. Fx kan det være, at du har behov for at opsøge en tandlæge, hvis du har visdomstænder, der skyder uheldigt frem. Det er et problem, som nogle unge voksne døjer med, og hvor løsningen godt kan være at få visdomstænderne fjernet hos en tandlæge.

Det er aldrig skidt at gå til tandeftersyn

Også selvom du ikke tror, du står med et problem med dine tænder, der kræver øjeblikkelig handling fra en tandlæges side, er det godt ikke at være bange for at gå til tandeftersyn. For mange problemer i munden – eller de tegn på dårlig tandpleje, der senere kan give problemer – viser sig ikke med det samme i form af smerter. Det kræver derfor et trænet øje at opdage disse, så de kan tages i opløbet.

Related Posts