Annonce:

Den klimavenlige kost, som i løbet af årene har vundet indpas i mange danske hjem, viser sig at mangle på B-vitamin. B-vitamin er som regel noget, som vi får fra dyr. Denne del af kosten er for mange blevet mindsket en del både på grund af klimaet, men også på grund af de fysiske fordele ved at udelade det røde kød fra aftensmaden.

Rødt kød viser sig i mange forskellige undersøgelser at være en inflammatorisk spise. Mange mennesker vil føle sig lettere og bedre tilpas lige så snart, de skærer en del af kødet væk. Dog kan der komme en mangel af B-vitamin ved dette.

Er du vegetar eller veganer?

Er man enten veganer eller vegetar har man uden tvivl skulle høre fra andre, om man nu får nok vitaminer ud af sin kost. Dette er faktisk ikke et helt uvæsentligt spørgsmål. Man får nemlig ufattelig mange vitaminer gennem sin kost, dog er det en kost, som er varieret af både frugt, grønt og animalske produkter.

Veganere har naturligvis udelukket alle former for animalske produkter, hvilket gør, at de ikke optager de samme vitaminer, som kroppen skal bruge for at fungere optimalt. Man kan derfor sagtens spise vegansk, bare man husker at tage nogle kosttilskud. Der findes et bredt udvalg af b-vitaminer, som man kan gå om bord i rundt omkring i forskellige butikker.

Vedligehold din krop med de rette vitaminer

Grunden til, at man skal give kroppen de rette vitaminer, er simpel. Den skal nemlig bruge dem til at vedligeholde sig selv. B-vitaminer bruges til både at vedligeholde nervesystemet, stofskiftet, hud, hår og så videre. Hvis der er mangel på dette vitamin, så har kroppen ikke den fornødne energi til at reparere på det selv.

Kroppen regenererer sig selv mange gange i løbet af et helt liv. Noget af det, som bliver udskiftet oftest, er menneskets hud. Alle organer i mennesket vil med tiden få nye celler, som kroppen selv har lavet. Den kan dog ikke klare regenereringen, hvis den ikke har noget energi at gøre det med.

Derfor er det utrolig vigtigt, at man enten har en sund og varieret kost, som giver alle de naturlige vitaminer. Hvis man ikke har mulighed for det, så er det en god idé at få et kosttilskud. Man kan få foretaget en blodprøve hos lægen for at se, om der er noget, der mangler i blodet.