Dette indhold er sponsoreret
Vi lever i en tid, hvor der er kommet stigende fokus på bakterier og smitte af virusser. Du er formentlig også selv blevet mere opmærksom, og har fået nogle gode vaner i forbindelse med bekæmpelsen af bakterier. Der er flere forskellige ting, man kan gøre for at minimere sin daglige kontakt med bakterier. Læs med her, og få 3 tips til hvordan.
- Minimer bakterier på overflader
Viruspartikler kan findes på forskellige overflader i lang ting efter berøring. For eksempel lever bakterierne videre på et dørhåndtag, og hvis du derfor tager i et håndtag, kan du risikere at blive smittet med bakterien.
Videnskaben har vist, at levende virus kan befinde sig på plast og rustfrit stål i op til tre døgn. Det kan være irriterende, at skulle være opmærksom på mulig smitterisiko ved at tage i et dørhåndtag. Dog er der en løsning på dette problem, nemlig at skifte til dørgreb, som er bakteriedræbende.
En af Danmarks største låsesmede, Bagger Låse & Alarm, tilbyder bl.a. løsninger fra SALTO og Randi Line, hvor selve dørgrebet har et højt indhold af antibakterielle stoffer og derfor kan bekæmpe bakterier bedre. Du kan læse mere om det her.
- Husk at vaske dine hænder
En god håndhygiejne er vigtig i forhold til at forebygge smitte fra fremmede bakterier. Samtidig er det en af de måder hvorpå man kan mindske spredning af smitsomme sygdomme.
Det er vigtigt at huske at det gælder, hvad end du er derhjemme, eller ude i offentligheden. Når du skal vaske dine hænder grundigt, skal du starte med at gøre dine hænder og håndled våde. Dernæst skal du fordele sæbe, og skylle den af i mindst 15 sekunder.
Hvis du har børn, er det en god idé at lære dem denne procedure. Der findes flere lege eller sange på nettet omkring håndvask, som kan være med til at gøre håndvask til noget underholdende for børn.
- Rengøring kan gøre underværker
Som tidligere nævnt, kan bakterier opholde sig på overflader i lang tid. Det er altså vigtigt tildels at have en god håndhygiejne, men også at huske, at gøre de overflader rent, som man rører meget ved.
Man kan for eksempel gøre rent med en mikrofiberklud, samt vand og sæbe. Husk også stikkontakter, skuffer, låger, køleskab og andre overflader, som røres meget ved. For ikke at glemme udluftningen!
Den kan være med til at forebygge smitte i forhold til dråbe partikler i luften. Hvis man opholder sig i et lukket rum i længere tid, er der nemlig risiko for, at man får viruspartikler ned i luftvejene. Samtidig vil det være en god idé at skifte håndklæder og viskestykker ud oftere.