Fysioterapi er et ekstra værktøj, som vi alle kan have stor gavn af.

Det handler i bund og grund om at finde frem til de fysiske problemer, du døjer med, bearbejde dem og skabe bedre forudsætninger for dig som klient fremadrettet.

Det kan være, at du har en gammel skade eller netop har været ude for et uheld? Eller måske har du bare lidt småskavanker?

Ikke desto mindre kan du blindt stole på, at en fysioterapeut er med til at forbedre dit fysiske velvære. Du kan derfor med fordel læse videre på siden her.

Hvad er en fysioterapeut?

Tilbage i tiden havde fysioterapeuter et konkret formål om at hjælpe og støtte svage mennesker med at få dem tilbage på rette kurs. Det er stadig aktuelt i dag, men en fysioterapeut kan hjælp med meget mere end det.

En fysioterapeut har en 3,5 års bacheloruddannelse i bagagen, som er med til at underbygge ekspertise inden for faget

Fysioterapien har generelt opbygget en større viden inden for teori og praksis, hvilket du får gavn af. En fysioterapeut kan altså agere vejleder og rådgiver for dig, så din skade bliver håndteret korrekt fremadrettet.

Er du bosat på Fyn? Så kan du her få hjælp af en god fysioterapeut i Odense.

Hvilke skader kan en fysioterapeut hjælpe dig med?

Udover at hjælpe med sparring, rådgivning og vejledning kan fysioterapeut hjælpe med helt konkrete fysiske skader:

  • Rygsmerter
  • Nakkesmerter
  • Knæsmerter
  • Hoftesmerter
  • Lyskesmerter

Ovenstående eksempler er bare et lille udpluk af de udfordringer, en fysioterapeut kan hjælpe dig med.

Måske har du selv erfaring inden for fysioterapi og er derfor overbevist om, at du kan løse dine problemer på egen hånd. Det giver god mening, hvis du altså har de teoretiske og praktiske redskaber på plads.

Men har du ikke det, er det oplagt at række ud efter folk, som er eksperter på området.

Hvad skal du betale for det?

Har du fået en større lyst til at benytte en fysioterapeut, men vil gerne vide mere om prisen?

Ja, så kan du læse lidt videre endnu.

Hvis du benytter fysioterapi, i samme grad som du går på arbejde, så bliver det en dyr fornøjelse. Men det er heller ikke en optimal løsning. Det skal være et supplement og ikke en afhængighed.

Priserne varierer meget fra klinik til klinik. Derudover spiller andre faktorer ind som forsikring, alder, henvisning m.m.

Første konsultation kan koste op omkring 500 kroner, mens en normal behandling er betydeligt lavere og koster typisk mellem 250-350 kroner.

Er du medlem af sygeforsikring “Danmark”? Så kan få dækket en vis procentdel af udgifterne. Derudover kan en ulykkes- eller sundhedsforsikring også være gavnligt at tage brug af.

Er du pensionist kan du med et helbredskort få op mod 85% af udgifterne dækket.

Jo længere tid en skade, irritation eller lignende forbliver ubehandlet, desto længere kan forløbet ende med at blive i sidste ende – og dermed kan udgifterne også hobe sig op.