Sommeren står for døren, og det er snart tid til at skulle hænge ud på stranden i en sød bikini. Men er den krop ikke helt bikiniklar ifølge dig selv? Så er det nu, du kan begynde at komme i form.

Desværre og mange motionscentre lukkede i denne tid, så hvordan kan du så få din motion? Du kan bringe motionscentret hjem til dig med et løbebånd til hjemmet. Her er der samlet nogle ting, du kan tænke over, inden du køber et løbebånd.

Hvilket løbebånd skal du have?

Der er mange forskellige løbebånd, der varierer både i pris, størrelse, og hvilke funktioner de har. Derfor kan det være en god ide at tænke lidt over, hvad du gerne vil have ud af dit løbebånd, inden du køber det. Hvis du for eksempel mest vil bruge løbebåndet til at gå på, så kan du måske nøjes med et mindre kompliceret løbebånd. Hvis du i stedet hellere vil have et, der kan lave en procentuel stigning, eller som kan få en høj tophastighed, så du kan presse dig selv, så er det nødvendigt med et løbebånd, der har flere funktioner.

Desuden skal du også finde ud af, hvor mange penge du vil skyde efter projektet. Løbebånd kommer i mange forskellige prisklasser fra et par få tusinde til langt og 20.000 kr. Derfor er det fint at indsnævre budgettet, inden du begynder at lede.

Du kan se et stort udvalg af forskellige løbebånd og guides til de forskellige typer på https://nysport.dk/loebebaand/.  

Larmer et løbebånd?

Manges bekymringer, når de køber løbebånd, er, om det larmer. Et løbebånd kan godt larme en del, men den senere udvikling har gjort, at de nye løbebånd ikke laver i nærheden af så meget støj, som de første løbebånd gjorde. Støjniveauet afhænger også af motoren i det enkelte løbebånd, for nok sørger en stor motor for, at du kan løbe hurtigere, men den gør også, at løbebåndet larmer lidt mere. For det meste ligger støjniveauet for et løbebånd mellem 40 og 60 decibel. Dette svarer cirka til mellem fuglesang og lavmælte samtaler på en cafe.

Hvis du gerne vil dæmpe støjniveauet for din maskine, kan du med fordel sætte den på et blødt underlag, som f.eks. en måtte eller et tæppe.

Hvor skal det placeres?

Et løbebånd fylder, ligesom de fleste træningsmaskiner, ret meget. Der er selvfølgelig forskel på de forskellige modeller af løbebånd, men de skal uanset hvad have en hvis størrelse, for at du kan være på det. Derfor er det en god ide at overveje, hvor det skal stå, inden du køber det. Dette er både i forhold til pladsen, men også i forhold til, hvor det er mest praktisk at have det.

F.eks. kunne kontoret være et sted, hvor der var plads, men hvis du gerne vil løbe samtidig med, at din partner gerne vil arbejde, kan det jo virke som et forstyrrende element. Tænk derfor over, hvor det er mest hensigtsmæssigt at placere løbebåndet.

Tip til hurtigere restitution

Efter løbeturen handler det om at få restitueret godt, så musklerne får hvile og du er klar til næste træningspas.

En måde at forbedre sin restitution kan være ved hjælp af et infrarødt saunatæppe. Sådan et tæppe har et væld af fordele. Alle disse fordele kan du læse mere om her: https://www.goodflow.dk/.