Annonce: Sundhed er noget vi danskere for alvor har taget til os. Sundhed er et vidt begreb. Men helt lavpraktisk er sundhed i sin dybeste forstand at man har et godt helbred. Et godt helbred kan opnås på mange måder. Det er meget individuelt, hvad der virker bedst. Dog siger videnskaben, at et godt helbred og sundhed fysiologisk skabes på baggrund af god og varieret kost og motion. Dette kan også medvirke til vægttab på en god måde.

Ofte kan det være svært at ændre sin livsstil. Hvis man føler, at ens sundhed skal optimeres, og man længe har levet usundt, kræver det en viljestyrke og et klart mind-set. Det er dog ikke umuligt at finde en god løsning. Der findes et utal af gode råd på nettet. Både ideer til at komme i gang med træningen og masser af lækre retter.

En anden ting, som kan booste ens sundhed eller vægttab, er mct olie. Det er et produkt, som kan være vigtigt, hvis man gerne vil i gang. Det er en olie, som indeholder mange givende egenskaber. Olien virker meget mættende og reducerer derfor madindtaget. Dette kan være smart, hvis man skal lave en ændring i sin kost.

Kosten er faktisk det, som betyder mest, hvis man gerne vil tabe sig eller opretholde sin sundhed. Faktisk siger man, at kosten fylder 70% og motion de resterende 30%. Så det bedste og første sted man kan starte, er derfor her.

Oliens gode egenskaber

Når lækkersulten forsvinder, i takt med at man gennem indtagelse af olien giver en mæthedsfornemmelse, spiser man automatisk mindre. Hvis man er i kalorieunderskud = vægttab. Her er nogle af oliens gode egenskaber:

  • God kilde til fedtsyrer, som caprylsyre og caprinsyre
  • Olien fordøjes hurtigt. Dette giver kroppen ekstra god energi
  • Naturligt kosttilskud; kan bruges af alle
  • Appetitnedsættende
  • Balancerer blodsukkeret
  • Stofskiftet øges, som forbrænder kroppens dårlige fedt

Olien er nem at tilføje til ens hverdag. Da den er naturlig, kan den desuden bruges til både veganere, allergikere og vegetarer. Smagen er neutral. Dette gør, at den nemt kan komme i en smoothie, protein-shake eller i salatdressingen. Start forsigtigt op med olien, så kroppen vænner sig til den. Man kan evt. starte med en teskefuld om dagen.

Nogle har måske hørt om keto-diæten, hvor man kommer i ketose. Det er en tilstand, hvor man forbrænder fedt, fremfor glukose, hvilket er effektivt, hvis man vil tabe sig. MCT-olien indeholder også mange af de gode fedtstoffer, så den kan også være med til at tage en i retningen af fordelene ved keto-diæten. Samtidig hjælper den kroppens ketose.

Ikke nok med at olien giver vægttabet og sundheden et boost, gør olien også godt på andre områder. Hjernen elsker gode fedtstoffer, så olien vil påvirke den godt – blandt andet giver den en markant forbedring af hukommelsen.

Olien er med til at forbedre træningen, beskytter de indre organer og faktisk kan den hjælpe kroppen med at optage de vigtige omegafedtsyrer, som man får ved at blandt andet spise fisk og avocado. Fedtstoffernes effekt forbedres, når det suppleres med MCT-olien.