Annonce

Ufrivillig barnløshed

Det er ofte forbundet med stor sorg, at man som par eller enlig, ikke kan få skabt den familie, man drømmer om. Når man erfarer, man skal have hjælp til at blive gravid, så melder der sig oftest mange spørgsmål på banen, og det kan være svært at navigere i, specielt hvis man ikke har prøvet det før. Hvis du ønsker hjælp til eller søger sparring omkring ufrivillig barnløshed, så klik her. Det er vigtigt at omgive sig med professionelle mennesker, som ved, hvad det handler om. Ved at være informeret fra start, undgår du en del af de frustrationer, der kan opstå, som følge af manglende viden eller information. 

Økonomi

Det er ikke sikkert, at det offentlige betaler for at du som enlig eller jer som par, kan blive gravide. Det er derfor en god idé, at undersøge hvordan den økonomiske ramme for behandlingen er. Der kan desuden være forskel på, hvilken behandling man kan få, hvis man selv betaler, kontra den behandling man får, hvis det offentlige betaler. Så det er en god ide, at få klarlagt rammerne fra starten af, så man ikke bliver overrasket.

Omgivelserne

Hvis man som par eller enlig når en alder, hvor omgivelserne mener, man burde være gravid eller have det første barn, så melder der sig helt klart nogle kommentarer på banen hist og pist. Disse kommentarer kan være smertefulde at høre, og det kan give én lyst til at omgå emnet, blot for ikke at skulle udstille den smerte, man går og bærer rundt på. Det kan dog være en god idé at være ærlig omkring, at man er i behandling – i hvert fald for sin nærmeste familie. Dermed kan de agere et godt netværk af følelsesmæssig støtte undervejs i processen. Næsten hver 10. barn i Danmark er kommet til verden ved hjælp af fertilitetsbehandling, og det er med til at hjælpe andre i lignende situation at få aftabuiseret området.

Udredning af årsager

Der kan være mange årsager til, at man er ufrivillig barnløs, og hvis ikke man allerede er udredt for årsagerne til det, så er det en god idé. Det kan nemlig være, man selv kan optimere sine chancer for at blive gravid, med nogle enkle tiltag. Det kan dog også være, at der er minimal chance for at blive naturlig gravid, og så er det spild af tid og energi at forsøge alverden. Derfor