Annonce

Rygproblemer kan opstå på grund af mange ting. Vidste du, at den forkerte seng også kan give problemer med ryggen? Som ældre er det særligt vigtigt at passe godt på sin ryg, men alle aldersgrupper bør udvælge deres seng nøje, så den stemmer overens med kroppen. Dette vil medvirke til den mest optimale søvn og den rette trykfordeling på kroppen. Læs med videre her og bliv klogere på, hvad der kan være relevant, når du skal købe ny seng.

Disse parametre skal du se på, når du køber seng

Sørg for at vælge en seng, der passer til dine individuelle behov. Her tænkes der blandt andet på sengens funktioner, højden på sengen, sengens opbygning samt valget af madras. Nogle mennesker har behov for at få hovedgærdet eller fodenden eleveret. Dette kræver naturligvis en elevationsseng. Vil du gerne sidde i sengen og læse en bog om aftenen, kan det ligeledes være en fordel at have en elevationsseng, så du opnår den rette støtte i ryggen frem for at stable en masse puder. Vær også opmærksom på, om du eksempelvis har behov for en ekstra høj seng, så den er nemmere at komme ned i og op af.

Der findes flere typer af senge. De mest populære typer er:

  • Boxmadrasser
  • Kontinentalsenge
  • Lamelsenge
  • Elevationssenge

Der er forskellig former for affjedring i de nævnte typer af senge. Senge med lameller er generelt de billigste. Her lægger man typisk en skummadras ovenpå. Boxmadrasser er simple. Man kan blot skrue ben på, og så har man en komplet seng. Kontinentalsengene består af en boxmadras, hvor der er monteret en springmadras ovenpå. Denne er designet med fjedre, der skaber god støtte og eftergivelighed i sengen.

Det vigtigste er dog, at du vælger en madras eller topmadras, der er nøje udvalgt efter netop din krops behov. Læg mærke til, hvor mange kg den enkelte madras er beregnet til. Er den beregnet til en tungere person end dig, vil du opleve, at madrassen føles hård at ligge på. Omvendt – hvis madrassen er designet til en lettere person, vil du kunne føle, at du synker ned i den, og den ikke yder den optimale støtte.

Seng på afbetaling

Det vil være fornuftigt at investere i kvalitet, når det gælder din seng og din madras. Hvis du ikke har råd til at købe en god seng nu og her, kan du gøre som så mange andre, der køber senge på afbetaling. Ved at investere i en god seng, investerer du i din livskvalitet.

Related Posts