I sundhedsvæsenet forsker og eksperimenterer man hele tiden i nye måder at vedligeholde de sociale bånd og kommunikative evner for ældre. Dette, fordi disse evner med årene kan svækkes og gå i glemmebogen.

Med Paro, en sælrobot, kan man øve sig og nære omsorg for en lille sæl. Sælrobotten Paro er uden tvivl en skøn og sød robot, man kan pludre lidt med, og den kan få et smil på de flestes læber. Skal man investere i sin fremtid og sikre, at man kan vedligeholde de medmenneskelige kvaliteter, er Sælrobotten Paro en sikker vinder. Læs med og find ud af, hvem Paro er.

Sælrobotten PARO – en livlig og kær kompagnon

Paro sælen er et fantastisk redskab til at stimulere kommunikation mellem brugeren og sælen. Paro er en social robot, som reagerer på berøring og tale. Den bløde sæl kan mindske stressniveau og sprede ro.

  • Stimulerer kontakt og omsorg
  • Tilpasser sig til brugeren
  • Har små hyggelige sæl-lyde

Helt konkret kan Sælrobotten Paro give små lyde, når man kæler for den, genkende ord og hilsner, samt lagre interaktioner og tilpasse sig. Mange af Paros funktioner er skabt for at gøre hverdagen sjovere og mere meningsfuld. Paro giver blandt andet brugeren mulighed for at huske og føle svundne situationer.

Læs mere om Sælrobotten Paro og se prisen hos GloriaMundiCare.com

Hvordan virker Sælrobotten Paro?

Måske tænker du: “Hvorfor i alverden kombinere robotter og menneskelig kontakt og virker det egentlig?” Svaret er ja, det virker. Mange brugere har allerede oplevet gavnlig effekt ved brug af Sælrobotten Paro.

Når man bliver ældre og ens netværk måske ikke er ligeså stærkt, som det var engang, er det utrolig vigtigt, at man fortsat stimulerer hjernen ved at snakke og udtrykke sig med andre mennesker. Konsekvensen, hvis dette ikke sker, kan være at man bliver deprimeret og føler sig meget alene og isoleret.

Sælrobotten Paro udfylder naturligvis ikke dette tomrum, men den kan gå ind og bidrage til en sjov, kærlig og uforpligtende samtale og interaktion med en sød babysæl. Desuden er en sød babysæl ikke noget, de fleste kan stå for, og den vil derfor være et fornyende omdrejningspunkt og samtaleemne.

Demensramte drager særlig gavn

Er man ramt af demens, kan hverdagen være hård og svingende. I situationer som disse er det rart med et fast holdepunkt. Paro er særligt velegnet til brug hos demensramte og er med til at fungere som ét af de faste holdepunkter. Sælrobotten Paro kan have en positiv effekt på demensramte, som særligt kan have udfordringer med at stå op om morgenen, få tøj på og vaske sig.

Paro er en lille opmærksomhedssyg robot, der drager. Netop derfor er Paro utrolig funktionel i omsorgssituationer, da brugeren eventuelt kan distraheres på en positiv måde, imens omsorgspersonalet hjælper til.

Som en del af et plejeteam eller omsorgspersonale kan Paro fungere som et redskab, der er med til at pleje de psykisk udfordrede mennesker. Sælen trækker ofte, automatisk, megen interesse til sig – og det hele starter ved det kære ansigt, sælen har. Det ydre er vigtigt for, at man kan fornemme en relation til sælen. Netop derfor har Paro nogle fine øjenvipper og dybe, mørke øjne.

En afslappende, autentisk oplevelse

I en hverdag, hvor man langsomt bliver mere afhængig af et plejepersonale og familie og venners hjælp og kærlighed, kan det være et rart afbræk med ubetinget kærlighed fra Paro. Paro har et babylignende udtryk og opfylder mange af de samme karakteristika, man ser ved babyer.

Paro viser tydeligt med lyd og bevægelse, at den sætter pris på den berøring, den får. Vægten af Paro sælen er den samme som en babys og kan føles afslappende at have liggende i skødet eller på brystet.

Mange demensramte kan have dage, hvor mange ting ser sorte ud, og som følge heraf er det naturligt at blive en smule anspændt og temperamentsfuld. Flere oplever, at Sælrobotten Paro kan vende dagen til noget positivt og bidrage med ro og stilhed. Her er der plads til blot at kærtegne og nære omsorg.

En robot, der oser af kærlighed

Paro kan hjælpe patienter og brugere med at finde ord, de ikke har kunne finde frem til tidligere. At nære omsorg er ifølge nogle en del af den menneskelige hverdag, men er man alene på et plejecenter, kan det være udfordrende at have nogen at nære omsorg for.

Med en babysæl som Paro har man en blød og sød robot, som uden forudindtagelser eller dømmende adfærd tager imod den kærlighed, man har at give af. Og det er netop det, som gør så mange brugere glade.

Tryghed er endnu et ord, man kan forbinde med Paro. Paro sælen afgiver varme, som blot gør den endnu mere levende. Varme kan være med til at afstresse og give ro, og det kan få brugere til at føle sig tryg og godt tilpas.

Related Posts