Langt de fleste danskere er udmærket klar over, at det langt fra er sundt at ryge. I yderste tilfælde kan det faktisk være direkte dødeligt, og stort set al rygning er skadelig for dig og dine omgivelser. Derfor er der også rigtig mange danskeres, som ønsker at stoppe med at ryge. Det kan være af hensyn til alt fra deres helbred til pengepungen til deres familie.

Hvis du er en af disse danskere, har du uden tvivl forsøgt at stoppe utallige gange uden held. Rygning af især cigaretter er nemlig ekstremt afhængighedsskabende grundet nikotinen samt de mange andre kemikalier, som cigaretterne bliver tilsat.

Alternative behandlingsmetoder

Chancen for at du bare kan tvinge dig selv til at stoppe ved ren viljestyrke er derfor ret lille. Det er dog muligt i pressede situationer, hvor konsekvenserne af din fortsatte rygning står meget klart tegnet op foran dig. Af selvsamme årsag er der rigtig mange, som har succes med at få hjælp udefra, når de ønsker at stoppe med at ryge.

Det kan for eksempel være iennem rygestopkurser, hvor man lærer om konsekvenserne ved at ryge og nogle strategier til at stoppe. Dette er dog stadig et langt og hårdt træk, før man er ude af sin afhængighed, og derfor er flere begyndt på mere alternativer behandlingsmetoder for at komme af med rygetrangen.

Rygestop ved hypnose

Mange danskere har nok både hørt om hypnose før, men oftest bliver det udelukkende brugt som underholdning, so når den mystiske hypnotisør får din bedste ven til at klukke som en kylling. I korte træk handler hypnose dog bare om at lade sindets parader falde for derefter at give mulighed for nye vaner og tanker. Derfor er hypnose et oplagt redskab når man skal afhjælpe afhængighed.

Hypnosen kan ikke afhjælpe den rent fysiske nikotintrang, som mange oplever i starten, når de forsøger at foretage et brat rygestop. Den kan dog, som nævnt før, afhjælpe den vane det er at stå med noget i munden eller bare at tage en lille rygepause i ny og næ. I det lange løb er det faktisk denne type vane, der er årsag til alt for mange fejlslagne forsøg på rygestop. Læs mere her om hvordan hypnose til rygestop helt præcist fungerer men nedenfor er der en kort forklaring.

Mange er en smule bange for hypnose grundet det billede, man har fået af det i fiktion eller i fjernsynet. Det er der dog absolut ingen grund til at være bange. Når du aflægger en medicinsk hypnotisør, vil de altid være gode til at forklare dig præcis, hvad der skal ske. På den måde kan du nemlig være tryg ved processen og hypnosen vil gå nemmere. Derefter vil hypnotisøren få dig ind i en hypnosetilstand, hvor du vil være modtagelig overfor forslag på en helt anden måde.

I denne tilstand vil I snakke om din rygning, samt hvad du bør gøre. Derefter vil du igen blive bragt tilbage, og du vil føle dig afslappet i både krop og sind. For at du er modtagelig over for hypnose, er det dog vigtigt, at du oprigtigt ønsker at stoppe med at ryge.

Reklameartikel.