Sundhed er mange ting. Sundhed er blandt andet at være fysisk aktiv. På den måde holdes kroppen ved lige. Det er at spise en sund og varieret kost. På den måde får kroppen de vitaminer og den energi, som den har brug for.

Men sundhed er også den mentale sundhed. Det at have det godt med sig selv. Og have det godt de steder, man nu engang befinder sig.

Sundhed for os mennesker er en kombination af ovenstående. Vi skal have nogle gode rammer for, at vi kan komme i form. Og for at vi bliver motiveret til at være aktive. Og ligeledes så vi får det bedre med os selv.

Start med at se indad – og se på dig selv

Har du et ønske om at forbedre din sundhed, skal du kende dig selv. Start med at se på, om der er noget, der gør dig ked af det. Eller dræner dig for energi. Er det noget, du kan gøre noget ved? Hvis du kan, så gør det. Hurtigt vil du opleve en positiv ændring.

Synes du, at det kan være svært at komme i gang, så findes der en masse kurser. Det er kurser, hvor du lærer om mental sundhed. Og du lærer at finde frem til det vigtigste i dit liv. Nogle kurser kan være lidt dyre. Hvis du ikke har økonomien hertil, så optag et kviklån nemt og hurtigt. Så er du sikker på, at det ikke er økonomien, som begrænser dig.

Det at have det godt med sig selv er grundstenen til den aktive del. Og ikke mindst din kost. Hvis det hver gang er en overvindelse at komme afsted, så bliver en hurtigt en sur pligt. Omvendt gør den fysiske aktivitet dig gladere. Og det hele går så at sige hånd i hånd.

Så husk at give dig selv tid til det, som gør dig glad. Og som lader dine batterier op.

Lav små ændringer, og find motivationen

Motivationen til at komme i gang med træning kommer ikke af sig selv. Og når du har fået en lille bid af den, skal du værne om den. For nogle kan den være skrøbelig.

Men det handler om at finde dette lille stykke motivation. Det gør du ved at lave små ændringer i hverdagen. Måske du kan tage cyklen i stedet for at køre. Tag så vidt muligt trapperne. Og hav stort set altid en flaske vand med dig.

Aftal med dig selv, at du en gang om ugen vil gå en længere tur. Eller løbe. Eller tage i fitnesscentret. Hvilken motionsform du vælger, er op til dig. Det skal være noget, som gør dig glad. Og som giver dig energi – også mentalt.

Hvis du har svært ved at komme afsted, så skriv det i din kalender. På den måde kan du bedre planlægge og få det prioriteret.

Snart vil du opleve en lille gnist til at gøre mere. Og så er det med at komme i gang. Måske du en dag får lyst til at løbe på din gåtur. Så skal du gøre det. Og måske du en dag får lyst til at melde dig i fitnesscentret. Så gør det.

Sundheden kan virke dyr og overskuelig

Hvis du nikker ja til overskriften, er du ikke den eneste. Bare rolig. Men det er ikke virkeligheden. Sundhed behøver ikke være dyrt. Du kan nemt finde billige alternativer. Og gør du op med de søde sager, som du måske stopper med at købe nu. Så får du lidt ekstra luft i budgettet.

Et godt sundhedstip er eksempelvis at drikke rigeligt med vand. Synes du, det kan være svært? Gør det så nemt som muligt. Put eventuelt lidt agurk, mynte eller citron i dit vand. For det første vil det se mere indbydende ud. Og for det andet smager det ikke af kedeligt vand.

Når du har fundet en gnist til træning og sund kost, så sørg for, at du har det godt imens. Det øger glæden derved. Og det øger din motivation. Det handler blandt andet om at iføre sig flot træningstøj. Og ikke mindst ordentlige sko. Det kan naturligvis være en dyrere udgift, men igen er der hjælp at hente. Du kan nemt finde et billigt forbrugslån, og så er det ellers i gang. Måske dit træningstøj og de rigtige sko er det sidste, der skal til. Og snart løber du afsted i skoven med en flaske vand og spreder godt humør.

Indlægget er annoncørbetalt.

Related Posts