Annonce:

At få mere ro i hverdagen er helt essentielt for at holde sig sund og rask – Men det kan godt være svært i den hverdag, som de fleste af os lever nu.

Med arbejde, det sociale fælleskab og hjemmet, der også skal ordnes, kører vi ofte alt for hårdt på os selv, og vi mærker det særligt, når vi endelig kommer hjem. Det føles som om dagene bare går, og du er måske begyndt at lægge mærke til, at du har sværere og sværere ved at slappe af. Det ønsker du endelig at gøre noget ved.

Dit soveværelse kan have stor betydning på, hvordan du har det, så denne artikel er særligt centreret om dette rum.

Din seng

Det er vigtigt at se på de forskellige dele, som er til stede i dit soveværelse, og en af de vigtigste er nok sengen, hvor du hver nat hviler dig. Man skulle måske ikke umiddelbart tænke, at en seng ligefrem er med til at påvirke, om du har mere ro i din hverdag, men det har den faktisk i høj grad.

For at du skal kunne føle ro i din hverdag, kræver det også, at du får en god nattesøvn, og hvordan får du det? Det får du bl.a. ved at have en god seng at sove i. Det kan f.eks. være elevationssenge, og du kan læse mere om dem her.

Rod

Andre ting du kan begynde at overveje er, om der konstant er lidt rodet inde på soveværelset. Det handler ikke kun om det deciderede rod, hvor fx tøj er smidt alle vegne. Det er også rodet, hvis der er for mange ting inde i soveværelset. Det kan være, at du har et lille soveværelse, og så er der bare enormt mange møbler i forhold til, hvor stort rummet faktisk er.

Det kan være svært, hvis soveværelset er lille, fordi nogle af tingene skal der jo bare være plads til, og det er besværligt, når der ikke er. Dog bør du overveje, om der ikke er nogle af delene, der faktisk er unødvendige, og måske du kunne finde et andet sted i boligen, hvor de kunne være.

Det er ikke sikkert, at det kan vise sig muligt, men at der er for mange ting inde på et lille værelse, kan sagtens være med til at lægge et pres på dig.

Lyset

Dette punkt kan godt virke som noget af meget lille betydning, men det har alligevel en effekt på, hvordan du har det, og hvor rolig du føler dig. Hvis lyset er alt for skarpt, kan det være med til, at du har sværere ved at falde i søvn, fordi du længe ligger i meget skarpt lys.

Det kan være en fordel, hvis du har noget lys, der kan dæmpes, så du ikke bare skal ligge i alt for meget lys.

Læs en god bog

Det kan være med til at gøre dig mere afslappet, hvis du i stedet for at bruge timevis på telefonen, inden du skal i seng, men så faktisk lægger dig ind på soveværelset og finder en god bog frem. Måske kan du endda drikke en kop te, imens du læser. Det er både hyggeligt, og det er da langt federe at gå i seng med en følelse af, at du faktisk har læst og ikke bare siddet på din telefon og lavet meningsløse ting.

Du har sikkert nogle bøger liggende, som du ikke kan vente med at komme i gang med. Du har bare ikke kunne finde tiden til det. Men det har du, hvis du ændrer dine rutiner.