Annonce:

En virksomhed skal på mange punkter ses som en person, hvis du vil bedrive en succesfuld virksomhed. Og noget af det vigtigste for, at en person kan blive succesfuld, er den persons helbred og sundhed. Det samme gælder for virksomheden. Virksomheden skal have en sund hjerne (idéer og lederstyrelse), den skal have et sundt hjerte (arbejdsmiljø og virksomhedsmorale) og den skal have en sund krop (de forskellige afdelinger af virksomheden og deres arbejdsomhed og kvalitetsarbejde). Men hvordan opretholder du en sund virksomhed, så virksomheden ender på konkursens hospital?

Tips til en sundere virksomhed

  • Desværre afhænger sundhed ofte af en persons økonomiske situation, og det samme gælder i endnu højere grad for virksomheden. Hvis økonomien er dårlig eller forvirrende, kan det have katastrofale følger. Økonomien er soklen, som resten af virksomheden står og vakler på. Hvis du vil sikre økonomien, skal du anskaffe en bogholder. En bogholder sørger for at holde styr på alle de økonomiske elementer og giver grobund for økonomisk vækst i virksomheden. En bogholder er som en sygeplejerske, der konstant holder virksomheden i godt helbred.
  • Hold virksomhedens hjerte bankende ved at skabe et godt arbejdsmiljø. Dette kan gøres via gode muligheder for arbejdsmiljørepræsentanten, ved at skabe et arbejdsmiljø, hvor alle føler sig sikre og velintegrerede og ved at have et fysisk godt miljø med ren luft m.m.
  • Virksomhedens krop kan holdes i form og arbejdsdygtig ved at sørge for at medarbejderne gør et kvalitetsarbejde. Dette kan opnås ved at have et minimum niveau af bureaukrati, hvor medarbejderne føler, at der bliver stolet på dem, og hvor de føler, at de har magt og indflydelse på deres arbejde. Hvis de føler dette, har de også en større lyst og vilje til at gøre arbejdet så godt som muligt, da det i højere grad føles som deres arbejde.