Annonce

De fleste bliver til tider træt af de manuelle metoder, vi benytter os af til at fjerne håret på vores krop. At en krop, især en kvindekrop, skal være fri for hår, er noget, der har været på mode i flere årtier nu – og det ser ikke ud til at ændres lige foreløbigt.

Der er derfor ikke noget galt med at have et ønske om at være hårløs – det er blot en hel naturlig reaktion på de forventninger, som samfundet har til vores kroppe og vores udseende. Når alt kommer til alt, har alle kvinder og mænd, heldigvis retten til selv at bestemme, hvordan de kunne tænke sig at se ud.

Men det er måske en idé at begynde at kigge på nye teknologier til, hvorledes vi kan opnå det perfekte glatte look uden behåring. Her taler vi i hvert fald lidt om nye teknologier og hårfjerner maskine.

Først – de gode, de gamle, de manuelle

Manuelle hårfjerningsmetoder, som vi kender dem, er bl.a. voks, hårfjerningscreme og den nok mest populære – den gode gamle skraber. Det er disse metoder, som langt de fleste kvinder benytter sig af, når de barberer sig til dagligt.

Mens en skraber er noget, rigtig mange har i hjemmet, er voks også ganske ofte en metode, som professionelle benytter – man tager til en klinik og bliver vokset på den ønskede måde.

Der er delte meninger om hårfjerningscreme – Nogle elsker det, nogle hader det. Hvis brugen af creme fungerer for dig, skal du endelig bare holde fat i den metode – men ellers går vi nu videre til nogle af de elektriske apparater.

Hårfjerningsmaskiner

Barberingsmaskiner har i mange år været populære blandt især mænd til oftest at barbere deres skæg, men bliver nu også i stigende grad populære blandt kvinderne. Man udvikler nye teknologier for barberingsmaskinerne, som gør dem nemmere at anvende på hele kroppen – hvilket klart taler til kvindens fordel.

En anden maskine, som er ved at nå sin storhedstid, er epilatoren. Denne lille maskine trækker hårene ud med rod, og der går derfor længere tid, inden de vokser ud igennem – lidt ligesom hvis du plukkede dem med en pincet. Det kan dog godt være lidt hårdt ved huden at bruge epilator, og det anbefales derfor ofte, at du kun benytter den på benene, medmindre andet er specificeret.

Og nu til den nye teknologi!

Laserfjerning af hår på kroppen er et kosmetologisk indgreb, der indtil for nylig kun har været udført af professionelle i klinikker. Men nu kan du købe en IPL-hårfjerner til hjemmebrug, så du kan lave din egen laserbehandling derhjemme!

En af fordelene med en hårfjerner med laser er, at den kan benyttes over hele kroppen; også i intimzonen da den er langt mere skånsom end f.eks. en epilator. Med laserbehandlingen bliver hårenes vækst simpelthen sat i dvale.

Med en professionel laser-behandling er laseren mere kraftig, og hårvæksten stopper helt. Med din egen maskine derhjemme skal du derimod gentage behandlingen flere gange, da væksten kun bliver sat i dvale op mod en måned. Det er dog et meget billigere alternativ, og mange synes nok også, at det er en del nemmere ikke at skulle forbi en klinik i tide og utide. Og måske også mere trygt hvis det drejer sig om de intime områder.

Du skal væbne dig med en vis portion tålmodighed, når du udfører en laserbehandling på dig selv – Specielt de første gange. Det kan nemlig være et tidskrævende arbejde på de store områder af kroppen såsom benene. Vær ikke bange hvis din hud bliver rød og føles varm. Det er helt naturligt og går væk af sig selv efter bare kort tid.