I løbet af det seneste årtier er mental sundhed blevet et omdiskuteret emne. Man ser i dag i langt højere grad end før, at folk går ned med stress og depression, og af denne grund må søge om orlov fra arbejde og skole for at kunne få hverdagen til at hænge sammen igen. Det er ikke til at sige, om stress og depression er sygdomme, der altid har været en del af vores samfund – det har under alle omstændigheder ikke været et diskuteret emne op igennem 1900-tallet, og når vi forhører os hos vores bedsteforældre eller forældre, er svaret som oftest, at stress og depression slet ikke fandtes dengang. Det er ikke til at sige, om de mentale udfordringer er blevet ”reelle”, fordi de er blevet mere acceptabelt at snakke om i dag og derved har fået en plads i samfundsdebatten. Uanset hvad, er det vigtigt at kunne snakke åbent og højt om disse udfordringer, der desværre har ramt mange danskere i de seneste årtier – den mentale sundhed må for alt i verden ikke blive nedprioriteret!

Hvordan får man hjælp til sine mentale udfordringer?

Lige så vel som at den mentale sundhed bør forblive en vigtig del af samfundsdebatten, er det også vigtigt at informere samfundet om, hvordan man kan få hjælp, såfremt man går med nogle mentale udfordringer. Står du netop i en situation, hvor du har brug for hjælp til, hvordan du kan komme videre på vejen mod mental velvære uden stress eller angstlignende følelser, så er der flere forskellige tilbud, du kan benytte dig af. I dag er der nemlig mange forskellige professionelle, du kan gå til, såfremt du har brug for én at snakke med om dine udfordringer i hverdagen. Det mest almindelige i sådanne tilfælde er at gå til en psykolog, der kan hjælpe dig videre. Men hvor finder man en god psykolog henne, der netop har erfaring inden for det, du har brug for hjælp til? På den populære platform kaldet Healper vil du hurtigt kunne finde en psykolog i dit nærområde, der kan hjælpe dig med dine udfordringer. Find en god psykolog hos Healper.dk og du vil få muligheden for at komme et vigtigt skridt nærmere et mentalt velvære.

Hold din mentale sundhed ved lige

Som med den fysiske sundhed skal den mentale sundhed holdes ved lige. Prøv at tænk over, hvor meget energi og hvor mange tanker du dagligt giver din fysiske sundhed. I mange år har man været overbevist om, at så længe man havde et godt og solidt fysisk helbred, så var alt som det skulle være. Dette er dog ikke længere tilfældet, og det er derfor nødvendigt også at holde den mentale sundhed ved lige – eksempelvis ved at prioritere en psykologsamtale, når der er behov for det. Det kan også være, at du efter en længere periode med korte deadlines på arbejdet har brug for en pause, for at dit mentale velvære kan komme tilbage på sporet igen – i sådanne tilfælde bør du tage dig tiden til at lade dine mentale batterier op igen.