Kugledyner er gode til mennesker med nedsat evne til at sanse sig selv og slappe af. Dynerne er udstyret med tyngende kugler, som giver ro ved at holde centralnervesystemet stimuleret og hjernen afslappet. En kugledynes pris kan afhænge af mængde af kugler, den er udstyret med, samt kvalitet og vaskbarhed. Som regel er en kugledyne pris højere end ‘normale’ dynepriser.

Tilbud på kugledyne + gratis betræk

Hos forhandleren Mountainblanket.dk kan du lige nu købe kugledyner fra 999 kr. og få et gratis betræk med.

Se kugledynerne her

En kugledyne til baby kan desuden bruges til at få småbørn til at falde til ro, særligt børn med diagnoser som ADHD eller autisme. Det er muligt at lave en kugledyne selv, men de bedste resultater fås med professionelle dyner. Læs med og bliv klogere.

Kugledyne til børn og voksne (vægtdyne) – En effektiv dyne i afslappende nuancer

Kugledyne til børn og voksneKugledyner kaldes også sansedyner, fordi de tilbyder stimulerende behandling af centralnervesystemet. Dynerne kan bruges af børn og voksne, som har problemer med at falde i søvn. Dynen kan videreudbygges med ekstra felter. Man vokser således ikke ‘ud af’ dynen.

  • Mulighed for påfyld af vægt
  • Mulighed for forlængelse
  • Klassisk, lydløs vægtdyne

En dyne som denne kan benyttes af børn og voksne – man køber blot en dyne, der passer til barnets eller din vægt. Kuglerne som ligger i dynen er lydløse og forstyrrer ikke yderligere. Felterne med kugler kan desuden fyldes yderligere.

Læs mere om Kugledyne til voksne og børn og se prisen hos GloriaMundiCare.com

Mountain Blanket kugledyne, forskellig vægt – Blødt som et tæppe

kugledyne fra mountainKugledynen fra Mountain Blanket er én af de nyeste produkter på markedet. Kugledynen er udviklet i Danmark og indeholder små, allergivenlige glaskugler, der fordeler vægten jævnt over kroppen. For at tæppet ikke forstyrrer søvnen, er glaskuglerne naturligvis helt lydløse. Derudover medfølger et gratis betræk, der er blødt og lækkert at ligge med.

  • Prisvenlig kugledyne
  • Blødt betræk medfølger gratis
  • Allergivenlige, lydløse glaskugler

Mountain Blanket ønsker at tilbyde hjælpemidler af høj kvalitet til en fornuftig pris – det skal nemlig ikke være prisen, der bestemmer vores søvnkvalitet. Selvom prisen er lav, giver kugledynen alle de gode egenskaber, så børn og voksne med forskellige udfordringer, kan sove godt og derved få en nemmere hverdag.

Du kan læse mere om Mountain Blanket og se priser hos MountainBlanket.dk

Protac Kugledynen Classic 7 kg, bomuld – En kendt og elsket dyne

En Protac kugledyne må siges at være én af de mest kendte kugledyner på markedet. Dynen er kendt for den høje kvalitet og de resultater, den giver. Hjernen holdes beskæftiget på en ikke-drænende måde, og det gør det nemmere for børn med diagnoser eller psykiske problemer at få en god nats søvn.

  • Kendt kugledyne på markedet
  • Blødt og lækkert design
  • Lydløse plastickugler

Protac kugledyne Classic fås i forskellige størrelser og med forskellige mængder fyld afhængigt af den enkeltes behov. Barnets søvnkvalitet forandres med en kugledyne fra Protac grundet de placerede felter med kugler.

Læs mere om Protac Kugledynen Classic og se prisen hos Protac.dk

Er der virkelig garanteret effekt med kugledyner?

Den punktvise og skiftende stimulering, man får på huden med en kugledyne, er kilden til god søvn. Kugledynerne er brugt til delvis behandling i mange år og får også støtte og opbakning fra medicinsk side af både sygeplejersker, behandlere og læger. For et individ med nedsat fornemmelse for egen krop kan det være en stor hjælp, når man ligger i sengen, at få afgrænset, hvor kroppen er, og hvor ‘det andet’ er.

For børn og voksne med psykiske problemer kan en kugledyne hjælpe med at fjerne uroen i kroppen og hovedet, fordi man stimulerer huden i stedet. Man kan bedst beskrive situationen som præget af rastløshed og frustration, og ved at trykke let på mange forskellige steder og øge kropsbevidstheden får man en helt anden følelse, når man lukker øjnene.

En dyr fornøjelse?

Det kræver en del af konstruere en effektiv kugledyne, og kugledynens pris afspejler nok til dels dette. De er ofte dyrere end almindelige dyner netop på grund af kuglerne, der ligger i dynen. Disse skal helst have samme tykkelse, tyngde og vægt for at give den rigtige følelse og trykfordeling.

Overvejer du at sammenstykke en hjemmelavet kugledyne? Desværre vil resultatet nok ikke være lige så sikkert som ved fabrikerede kugledyner, da disse produceres med større præcision og videnskab bag. Dette vil, dog, naturligvis afhænge af dit eller barnets behov.

Er der ikke et stort behov og krav til kuglernes tyngde og ensformige vægt, kan man derimod overveje at sy sin egen hjemmelavede kugledyne. Fyld den eventuelt med store, lette metalkugler eller store trækugler. Det kan også være en mulighed at undersøge udbuddet af lydløse plastikbolde.

Find andre typer af dyner hos tilbudskongen.dk – klik her.

Related Posts