Tennis er en sportsgren, der bestemt ikke skal undervurderes, når det kommer til at komme i form. Der er nemlig rig mulighed for at give den rigtigt meget gas på en tennisbane, hvilket helt automatisk vil medføre, at din puls stiger. I løbet af et spil tennis kan du nå at forbrænde et hav af kalorier, og derfor er tennis faktisk en ganske fin måde at komme i form på, hvis man gerne vil have et afbræk fra løbe- eller gåture.

I dagens artikel her hos DCAA.dk gennemgår vi nogle af de grunde til, hvorfor vi mener, at tennis er en god måde at komme i form på. Artiklen er skrevet i samarbejde med Tennisshoppen.dk, der sælger tennisbolde og andet udstyr.

Det kan være sjovt at få en pause fra lange gå- og løbeture

Langt de fleste mennesker, der gerne vil i form, begynder at gå eller løbe nogle lange ture. Det er ganske almindeligt – det er dog rigtigt få mennesker, der ser det sjove i at skulle gøre dette uge efter uge. Derfor mener vi, at det er sundt, at man får et afbræk og dermed en pause fra nogle af de aktiviteter, man normalt vis foretager sig. Her er tennis et fantastisk alternativ til kedelige løbeture.

Med tennis får du mulighed for at udfolde dig på måder, som du ikke normalt gør. Du vil hurtigt kunne mærke, at du får brugt nogle muskelgrupper, du ikke normalt ville få brugt, hvis du udelukkende holdt dig til lange løbeture.

Derudover kan du ofte spille tennis i længere tid, end hvad du kan holde ud at løbe. Det giver anledning til, at du potentielt set kan forbrænde flere kalorier ved hjælp af tennis.

Tennis er en sportsgren, hvor konkurrencegenet kommer frem

Elsker du også at konkurrere med andre? Så er tennis et rigtigt godt valg. Her får du nemlig rig mulighed for at konkurrere, hvad end du vælger at spille single eller double.

Selvom du måske ikke er en øvet tennis spiller, så vil du (ved hjælp af den rette træning) hurtigt kunne se fremskridt, hvis du begynder at spille kontinuerligt. Det er både sjovt og lærerigt, og så er det alt sammen med til, at du kommer i endnu bedre form!

Spil tennis i din lokale tennisklub

De fleste større byer i Danmark har nogle lokale tennisklubber. Det er endvidere ikke usandsynligt, at der findes tennisklubber i de fleste mindre byer rundt omkring i Danmark. Sagen er nemlig den, at du har rig mulighed for at komme ud og spille tennis i Danmark – og det mener vi, at du bør gøre brug af, hvis sportsgrenen fanger den mindste smule af din interesse.

Er du nybegynder indenfor sporten, så kan det godt anbefales at tage til nogle træninger først, så du derved sikrer dig, at du får det rette fundament at spille ud fra. Derudover vil du her kunne få nogle gode tips til, hvad det er for nogle tennisbolde, du skal købe. Der findes en masse tennisudstyr indenfor denne verden, og det kan derfor godt være svært at navigere imellem de mange muligheder, når man er nybegynder.