Det er selvfølgelig et spørgsmål der er svært at give et generelt svar på, alligevel vil vi for de fleste vedkommende svare: “Ja, det kan du godt”. Der findes mange former for motion og sport man kan dyrke på motionsniveau, men for nogen det ikke kun motionen det handler om når de skal ud at være aktive, det handler lige så meget om det sociale, og ikke mindst konkurrencen. Er du et konkurrence men menneske, men søger en sport der ikke belaster din krop unødig meget, så læs med her.

I denne artikel vil vi sætte fokus sporten på Padel tennis. Måske har du hørt om sporten, men den er relativt ny i Danmark, så mange kender ikke ret meget til Padel tennis. Padel, som det ofteste bare kaldes, er nemlig en sport er kan spilles af alle, og når man spiller på motionsplan kan man være med uden at belaste sin krop ret meget. Alt er selvfølgelig relativt, og det afhænger af hvor meget man bliver bidt af det og hvor meget gas man giver den på banen. 

Hvad er Padel så?

Padel minder om tennis, men man spiller på en bane der er lidt mindre, og som er afgrænset af glasvægge. Væggene bruges som bander, man inddrager dem i spillet og det gør at du ikke altid behøver løbe efter bolden, du kan i stedet lade den ramme banden og tage den når den kommer retur. Man spiller 2 mod 2, og med samme pointsystem som tennis, typisk i kampe af 3 sæt.

På dette link kan du læse en masse nyttig information om padel. Både regler, henvisning til hvor du kan spille, anbefaling af udstyr og hvor du kan købe dette samt helt generel og grundlæggende information om sporten.

Læs mere her.

En af grundene til at man siger padel er en forholdsvis skånsom sport, er som nævnt at man inddrager væggene som bander i spillet. Man skal lige lære dem at kende, men når man har forstået det, kan man udnytte det til sin fordel, og kan få meget ud af sit spil uden at spurte rundt på banen. Som nævnt spiller man 2 og 2, så man er 2 til at dække banen. Man siger at noget af det vigtigste i padel, er ens evne til at placere sig korrekt på banen. 

Hvordan kommer du i gang?

Vil du prøve padel, kan du helt sikkert finde et sted i nærheden af dig, hvor du kan booke en bane på timebasis. Det optimale er at finde 3 du kan spille med, men er du bare dig selv tilbyder mange centre også træningstimer hvor du får lidt intro til sporten, og kan møde andre du kan spille med. Du møder op i sportstøj som fx. shorts og t-shirt, og et par gode løbesko. Bolde og bat bliver stillet til rådighed i de fleste centre, så du behøver ikke investere i en masse udstyr for at prøve det af.