Annonce

Vi har alle prøvet at stå i en situation, hvor den hurtige sult lige pludselig indtræffer. Det er ikke altid man hverken har noget i køleskabet eller gider at bruge tiden på at lave et lækkert måltid. Derfor er der nogle ting, som man næsten altid kan have i sit skab eller køleskab, som man kan tilberede og spise, hvis man er blevet lidt brødflov. En af de ting, som er nemmest til at tilberede, er nudler, som kommer i nogle små pakker, som kræver noget kogende vand – også kaldt instant nudler.

Det gode ved instant nudler er, at de kun tager et par minutter at tilberede, og at de rent faktisk smager rigtig godt. Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på om instant nudler er et godt alternativ til et måltid, som man har lavet fra bunden, og hvad man evt. kan gøre for at spice sine nudler lidt op.

Er instant nudler et godt alternativ til et hjemmelavet måltid?

Som du garanteret er bekendt med, så findes der efterhånden et hav af fødevarer som er lavet med det formål, at det skal være hurtigt til tilberede dem, og de fleste af dem kræver endda ingen tilberedning. Fællesnævneren for fødevarer, som stort set ingen tilberedning, er at de indeholder en høj mængde af salt og e-numre. Det er der også rigtig mange andre fødevarer som gør, så det er der sådan set intet i vejen med

Instant nudler indeholder sjældent mange kostfibre, hvilket vil sige, at de kun givet en kort fornemmelse af mæthed. Du skal derfor se instant nudler som et selvstændigt, som en måde at tilfredsstille den hurtige og kortvarige sult, men du skal ikke forvente at blive mæt og undvære at spise resten af dagen.   

Spice dine nudler op og bliv mere mæt

Der findes heldigvis en god måde at tilføje nogle kostfibre til dine instant nudler så de mætter mere – Det kræver blot lidt tid i køkkenet. Instant nudler består hovedsageligt at kulhydrater, med en lav mængde af kostfibre, så derfor skal der tilføjes nogle fødevarer, som både indeholder protein og kostfibre.

En god og hurtig måde at tilføje dette til dine nudler er ved at tilføje nogle grøntsager. Grøntsager såsom gulerødder, kål og broccoli er grøntsager som har en høj mængde protein og kostfibre, så det er nogle gode forslag til grøntsager, som du kan tilføje til dine nudler for at gøre det til en sundere og mere nærende måltid, som endda giver en større fornemmelse af mæthed.  

Husk de rigtige drikkevarer

Når man spise nudler, som jo vel og mærke er en asiatisk inspireret ret, så skal man naturligvis huske noget godt at drikke til. Det er altid en mulighed at drikke vand, men nogle gange har man en lyst til noget andet. Her vil vi anbefale at prøve en japansk sodavand, som hedder Ramune til dine instant nudler for at få en fuld smagsoplevelse fra det asiatiske verdenshjørne. Du kan læse mere om den japanske sodavand Ramune på denne hjemmeside.

Vi håber at denne artikel har gjort dig klogere på instant nudler som et måltid, og hvad man selv kan gøre for at spice sine nudler op, så de bliver er sundere og mere nærende måltid.