Vinterbadning er blevet meget populært, og det har ifølge flere undersøgelser en positiv påvirkning på kroppen. Her får du forklaringen på, hvorfor vinterbadning er sundt. Du finder også ud af hvilket vinterbader udstyr, du skal investere i for at komme godt i gang.

Vinterbadningens effekt på kroppen

Når du vinterbader, stiger dit adrenalinniveau. Det gør, at der skydes mange hvide blodlegemer ud i dine blodbaner. Når din krop rammer vandet, nedkøles den meget hurtigt. Dette kuldechok udløser en blandings af adrenalin og endorfiner i din krop. Det efterlader dig med en form for lykkefølelse.

Ikke nok med lykkefølelsen, så gør kulde chokket også, at dine blodkar trækker sig sammen og strømmer til dine indre organer. Når kroppen igen får varmen, åbner blodkarrene sig. Det er det, som skaber den varme følelse, der kan få kroppen til at prikke og stikke. Derfor er vinterbadning altså også god motion for dine blodkar.

Husk dog, at du aldrig må vinterbade alene. Kulde chokket kan få nogle til at besvime, og derfor er det bedst, hvis I er flere afsted, så I kan passe på hinanden. Du skal heller aldrig blive for lang tid i vandet eller dyppe hovedet under.

Udstyr til vinterbadning

Når du sætter dig for, at du skal begynde at vinterbade, kan det være en god idé at investere i det rigtige udstyr. Det kan gøre, at du ikke mister motivationen med det samme, fordi du fx mangler en varm poncho at tage på efter eller en hue eller nogle gode vinterbadersko i vandet.

Vinterbader udstyr, som mange vinterbadere bruger inkluderer:

–   Badekåber

–   Ponchoer

–   Badehåndklæder

–   Huer

–   Sko til vinterbadning.

Du behøver langt fra investere i alle tingene til at starte med. Men det kan være rart at kunne få varmen hurtigt med en badekåbe eller poncho som det mindste, når du træder op af det kolde vand.