Livsglæde og motion hænger sammen. Motion er faktisk en af de bedste veje til et liv med masser af glæde. Motion gør dig sundere, raskere og udløser endorfiner, der giver en følelse af velbehag.

Der er altså god grund til at dyrke motion, hvis du gerne vil være sund og glad nu og senere i livet. Der findes heldigvis mange former for motion, som du kan bruge til at få endnu mere livsglæde.

Motion er vigtigt

En aktiv livsstil med motion giver dig et gladere og sundere liv – uanset hvor gammel du er. Det har flere undersøgelser bevist.

Hvis du gerne vil have en aktiv livsstil, skal du udføre en form for fysisk motion hver dag. Du får en række helbredsmæssige fordele, når du lever et aktivt liv, og du vil samtidig føle dig bedre tilpas. Når du bevæger dig, kommer du nemlig i god form, og det betyder, at din krop bliver stærkere.

Din krop kan derfor bedre modstå sygdomme og skader. Et inaktivt liv kan derimod give helbredsproblemer og en følelse af nedtrykthed.

Derfor er der rigtig god grund til at dyrke en form for motion hver eneste dag. Jo mere motion du dyrker, jo bedre vil du have det, og jo mere energi vil du have.

Al motion tæller

Fysisk aktivitet giver energi – både fysisk og mentalt. Hvis du vil have et aktivt liv, så er det vigtigt, at du fylder livet med de motionsformer, som du nyder at dyrke.

Der findes helt sikkert en motionsform, der passer til dig. Uanset om du elsker at svømme i den lokale svømmehal, at gå lange ture i naturen, at danse i køkkenet eller at spille badminton i sportshallen, så tæller det som motion.

Du behøver derfor ikke at udelukke motionsformer, der ikke får pulsen helt op. Gode gåture og havearbejde tæller også, når det kommer til at leve et sundt og aktivt liv. Det vigtigste er, at du bruger din krop.

Du kan med fordel kombinere flere forskellige former for motion. Du kan eksempelvis styrketræne i fitnesscenteret, gå lange ture i naturen, dyrke yoga hjemme på stuegulvet og cykle, når du skal til bageren.

Dyrk motion med andre

Hvis der er noget, mange mennesker nyder, så er det at være sociale. Derfor kan du med fordel kombinere en aktiv livsstiv og venskaber og opleve, hvordan livsglæden stiger endnu mere.

Du kan eksempelvis gå ugentlige ture med din ven eller veninde i skoven, cykle ture med din familie eller spille badminton med en kollega. En af fordelene ved at dyrke motion med andre er, at vi ofte glemmer, at noget er fysisk krævende.

Desuden er det mere motiverende at komme afsted, når der er andre, der venter på en. Hvis du ikke kender nogen, der har tid til at motionere med dig, kan du melde dig ind i en motionsklub. Her vil du møde andre, der nyder at dyrke den samme form for motion som dig.

Find inspiration til motion

Hvis du gerne vil have et skønt og aktivt liv, er der heldigvis meget inspiration at hende. Motion behøver nemlig slet ikke at være kedeligt. Der findes utallige motionsformer, som kan hjælpe dig med at leve et sundt og dejligt liv.

Motion kan være meget forskelligt, og du kan variere det hver eneste dag, så du laver det, du har tid og lyst til. Det vigtigste er, at du får skruet op for aktiviteterne i dit liv, da det vil give dig en række sundhedsmæssige fordele og mere livsglæde. Hvis du mangler forslag til motion, der kan skrue op for din livsglæde, kan du kigge på kondition.dk, der har samlet inspiration til motion og kost.

Her kan du blandt andet læse om pilates, løbetræning, styrketræning og cykling. Du kan også finde forslag til, hvordan du spiser sund og lækker mad. Artiklerne på denne side kan hurtigt hjælpe dig med at få et sundere liv.

Noget af det bedste ved at være fysisk aktiv er, at du vil få mere energi og overskud. Når du først kommer i gang med dit aktive liv, vil det hurtigt blive nemmere at finde overskud til at dyrke mere motion – og du vil med garanti føle dig gladere og sundere efter blot få uger med en aktiv livsstil.