Du kender sikkert til at have fornyet energi, så snart du kommer hjem fra en ferie. At rejse er ikke kun et break fra dagligdagens mange gøremål, det er nemlig rigtigt sundt for dit helbred. En lang og god ferie om året, kan altså gøre underværker og give dig mere livsglæde. Så snart der er penge til overs på kontoen, anbefaler vi at du pakker kufferten og flyver sydpå. Hvis der ikke er penge til det, gavner en miniferie i en af de danske storbyer også. Find udvalget af hoteller hos hotelspecials, som matcher lige nøjagtigt din økonomi.

Nogle af grundene til hvorfor det er sundt for dit helbred at rejse, kan du læse mere om nedenfor.

Ferie giver dig bedre søvn og lavere blodtryk

Vidste du, at dit blodtryk falder og din søvnkvalitet stiger når du er på ferie? Den engelske psykoterapeut Chrisine Webber har foretaget adskillige test, hvor hun har målt søvnkvalitet og blodryk hos folk der har været på ferie i mere end 2 uger, og sammenlignet med folk der ikke har. Denne undersøgelse viste, at folk som havde været på ferie sov bedre om natten og havde et lavere blodtryk, end folk der havde været på arbejde. Derudover blev det bevist at dem som havde været på ferie var betydeligt bedre til at håndtere stress.

Rejser kan minimere risikoen for hjerteanfald

Ferier kan afhjælpe negativitet. Måske du i en længere periode har oplevet, at du bliver irritabel af bare det mindste, og måske du føler dig lidt ved siden af dig selv? Så hjælper ferier dig med at koble helt af fra din normale hverdag, og du vil opleve et lavere stressniveau. At du tilmed sover bedre, og har lavere blodtryk, kan altså holde i op til flere måneder efter feriens hjemkomst. At du får nok og ordentligt søvn gavner dit immunforsvar og dit helbred, da forhøjet blodtryk er en af de største risikofaktorer i forbindelse med hjerteanfald.

Det er derfor ligegyldigt om du kobler helt af på en forlænget weekend i en af de danske byer, eller om du drager sydpå.

Hold dig aktiv på ferien

Selv om vi alle nyder solbadning, og en drinks i hånden når vi er på ferie, anbefaler vi, at du/I tilmed er aktive på ferien. Det behøver nødvendigvis ikke være i form af 10 km løb hver dag. Udforsk lokalområet på gåben, lej en cykel eller noget helt tredje. På den måde kan der også spises med god samvittighed!

Related Posts