Annonce:

Det er utroligt vigtigt at passe på sine tænder. Det er trods alt det eneste sæt man får! I denne artikel kan du finde en række gode råd til, hvordan du undgår at få for slidte tænder.

Børst dem jævnligt og brug tandtråd

Det er noget der ofte bliver sagt omkring dig og det er noget som vi bliver nødt til at understrege i denne artikel også; det er så absurd vigtigt, at du husker at børste dine tænder hver dag og meget gerne flere gange om dagen. Og husk nu endelig også tandtråden!

De fleste tandlæger anbefaler, at du børster tænder både morgen og aften. Og det handler blot om at finde gode vaner, hvor du kan komme til at børste dine tænder helt automatisk. Du kan for eksempel gøre det til en vane at børste tænder samtidig med at du vasker dit ansigt om aftenen. Eller du kan sige til dig selv, at du ikke må gå en tur med hunden, før du lige har kørt tandbørsten hen over tænderne. Uanset hvilket trick der virker for dig, så du husker at børste tænder, så er det bare med at benytte dig.

Hav også din tandtråd liggende lige ved siden af din tandtråd. Hvis du skal til at rode rundt i skuffer efter det hver gang du skal bruge det, så giver det god mening, at du aldrig får det gjort.

Men overdriv heller ikke med børstningen

Det er dog også vigtigt at du ikke kommer til at overdrive med tandbørstningen. Det er ikke spor sundt for dine tænder og kan være meget hårdt for dit tandkød.

Det er en god ide at snakke med din tandlæge om det, hvis du er i tvivl om hvor meget tandbørstning er for meget. Han eller hun vil meget hurtigt kunne tage et kig på dit tandkød og tænderne og se, hvorvidt du gør det alt for meget.

De jævnlige tjek ved tandlægen

Og nu hvor vi snakker om tandlægen, så er det vigtigt lige at understrege, hvor vigtigt det er at komme til tandlæge med jævne mellemrum. Når du ofte tager til tandlægen, så har denne også mulighed for at tage tingene i opløbet. Og på den måde kan det gå hen og blive meget billigere, end hvis du pludselig står med nogle meget slidte tænder og en bunke huller.

En ordentlig tandrensning fra tandlægen kan også gøre meget og kan tage det skidt, som tandbørsten altså ikke lige kan få fat på. Det er bedre at rende til tandlægen for meget end for lidt.