Om lidt er vinteren på vej. Og med den følger mørke dage, og mange danskere oplever hvert år at den mørke tid giver stress- og depressionslignende symptomer. Da naturen kan bruges som en form for friluftsterapi mod angst og stress, har vi herunder samlet tre aktiviteter, du kan prøve af i naturen denne vinter.

Er du en af de danskere, som synes vinteren er hård? Så læs med herunder.

Vandreture

En kort vandretur i ny og næ kan medvirke markant til et bedre humør. Du behøver ikke altid at vandre de lange ruter. Ofte kan de famøse 10.000 skridt om dagen gøre underværker. Vil du alligevel prøve dine kræfter af på en af Danmarks mange vandreruter? Herunder har vi samlet en liste over fem populære vandreruter i Danmark – og deres længde:

–   Hærvejen på 280 km

–   Bornholms kyststi på 115 km

–   Himmelbjergruten på 40 km

–   Marskstien på 54 km

–   Mols Bjerge Stien på 60 km

Sov i naturen

Danmark byder på mange muligheder for at sove i naturen. Du kan tage familien med på en billig campingferie, som ofte er prisvenlig om vinteren. Ønsker du lidt luksus, findes der campingpladser i Danmark med spa- og wellnessområder som Hvidbjerg Strand Camping & Resort i Blåvand.

Glamping i Danmark er et godt alternativ til staycation, når du ønsker en god, varm seng at sove i. Du kan tage på glamping i stort set hele Danmark inkl. Sjælland, Jylland og Fyn. Du kan også finde glamping ophold, som er ideelle med børn.

Vil du hellere sove i naturen på en lidt mere primitiv måde? Så pak dine soveposer, gasblusset og en lommelygte. En tur i shelters er nemlig den helt rigtige løsning til dig. Mange shelters kan du booke for næsten ingen penge, imens andre er helt gratis.

Vinterbadning

Vinterbadning er godt for dit immunforsvar. Start derfor dagen med et koldt gys i din lokale vinterbaderklub eller tag selv afsted med en ven. Er det første gang, du vinterbader, skal du være ekstra opmærksom, da du ikke kan være sikker på, hvordan din krop reagerer. Derfor bør du aldrig vinterbade alene.