Annonce

Det betyder meget for helbredet at holde sig aktiv. Ligesom det har en betydning, hvilken kost man får, hvor meget søvn man får om natten, og hvor stresset man er, har det nemlig en betydning, hvor aktiv man er. Er du ikke aktiv, får du ikke trænet dit kredsløb eller stofskifte, hvilket kan være helbredsskadende.

Hav en mission med din træning

Det kan være svært at finde motivation til at træne, hvis ikke man har et mål med træningen. Kender du til den følelse, kan du heldigvis finde en måde at afskaffe den på og erstatte den med masser af motivation. Du kan eksempelvis vælge at deltage i et arrangeret løb eller flere, for så vil du have behov for at træne op til løbet, hvilket betyder, at træningen er nødvendig og dermed ikke lige så let vil komme til at føles så overflødig, at den sagtens kan droppes.

Er du fra Næstved, kan du for eksempel deltage i Royal Run 2022. Du kan på Næstved Netavis læse, hvornår løbet afholdes i Næstved.

Gør motion til en del af rutinen

At opbygge en vane kan være vanskeligt, hvis den vane, man forsøger at skabe, ikke er en, som falder én naturligt at have. Det er fx ikke svært at gøre det til en vane at spise morgenmad hver dag, når du alligevel er sulten fra morgenstunden. Det kan derimod være svært at gøre det til en vane at dyrke motion, hvis du ikke har en psykisk trang til sportsudøvelse, men primært gør det for kroppens skyld.

For at blive vant til at træne, uden at falde ind i de gamle og dovne vaner uden motion i hverdagen igen, er du nødt til at gøre det til en fast del af rutinen. Det skal være lige så fast som at sætte vækkeur hver aften eller fodre dit kæledyr.