Det kommer næppe bag på nogen, at fysisk aktivitet er vigtig for, at du kan bevare et godt helbred og personligt velvære livet igennem. Jo tidligere du får gjort daglig motion til en vane, desto lettere er det at opretholde vanen, når du bliver ældre. Også selvom der måske ikke er helt den samme fart over feltet.

+65 år – Mindst 30 minutters fysisk aktivitet om dagen

Når vi bliver ældre, er mange mennesker tilbøjelige til at blive mere inaktive. Det kan knibe med at få den daglige motion, der skal til for at holde os sunde og raske, og især livsstilssygdomme kan komme snigende.

I flg. Sundhed.dk bør alle ældre over 65 år være fysisk aktive i mindst 30 minutter hver dag, og i mindst 10 minutter ad gangen. Det lyder ikke af meget, men hvis det kniber med motivationen, fysikken eller blot at komme af sted til træningscenteret, så kan det være en god idé, at flytte den daglige træning hjem i stuen.

Hjemmetræning er for alle aldersgrupper

Med nogle ganske få redskaber kan du træne hjemme i stuen, og du kan træne på de tidspunkter, der passer dig bedst. Der er flere muligheder for træningsudstyr og træningsmaskiner, som giver god fysisk træning, uden at belaste kroppen for meget.

Motionscykel

Motionscyklen er perfekt til de fleste, da cyklen ikke belaster knogler og led. På en motionscykel kan du få skånsom træning, men du kan sagtens få sved på panden alligevel.

Det er muligt at øge belastningen i kortere perioder, mens du træner, og efterhånden som musklerne og konditionen styrkes, kan du skrue endnu mere belastning på.

Romaskine

En romaskine er en anden god hjemmetræningsmaskine. Romaskinen stiller lidt højere krav til mobilitet og styrke, men ligesom cyklen, er romaskinen skånsom mod kroppens knogler og led.

På romaskinen træner du over 80% af kroppens muskler, og samtidig får du trænet konditionen. Mange romaskiner kan foldes sammen, når de ikke er i brug, så de ikke optager unødigt plads.

Gå- og løbebånd

Hvis du holder af at gå og løbe, så er løbebåndet det perfekte træningsredskab. På løbebåndet kan du hele tiden justere hastigheden, så den passer til din træning, og du kan endda gå op ad bakke, hvis du ønsker det.

En af fordelene ved løbebåndet er, at du både kan gå og løbe. Hvis konditionen ikke er helt i top, så start med at gå. Efterhånden som formen bliver bedre, kan du langsomt sætte farten op, så den passer til konditionsniveauet.

Hvor kan du købe træningsmaskiner?

Mange sportsbutikker har et udvalg af træningsmaskiner, men det største og mest varierede udvalg finder du på internettets webshops.

På Motionsmaskinen.dk er der samlet et kæmpeudvalg af træningsmaskiner og udstyr i alle kvaliteter og prisklasser. Her henvises til en lang række store danske webshops, som kan sørge for, at du får din nye træningsmaskine bragt lige til døren.

Klik her og se alle mulighederne.