Annonce

Kropsbehåring findes i mange forskellige mængder og densitet. Nogen kan gå uger, før man kan se skyggen af et hår på deres ben, mens andre kan høre dem vokse på det ene ben, mens de fjerner dem på det andet.

Hvordan – og om – vi fjerner vores behåring er også vidt forskelligt. Nogen foretrækker det naturlige, mere buskede look, mens andre ivrigt fjerner alt andet end håret på hovedet. Derfor er alle de forskellige måder at fjerne hår på også testet af mange. Så hvis du ikke føler din metode er den rigtige, får du her lidt inspiration til, hvad du ellers kan prøve.

Hårfjerningscreme

En af de mere giftige, men mest effektive og hurtigste, metoder er hårfjerningscreme. Det er en creme du smører direkte på hårene, lader sidde i nogle minutter og så skraber af igen. Resultatet er næsten altid blødt og hårløst, og du slipper for snitsår efter en skraber. Ulempen er, at det er noget giftigt stads, så du skal være sikker på du kan tåle det.

Permanent hårfjerning

Den absolut mest langvarige er permanent hårfjerning. Den sikrer et flot resultat i længere tid end nogen af de andre metoder, men kræver også både forberedelse og efterbehandling. Men hvis man opvejer alt dette mod al den tid du normalt bruger på hårfjerning, og alt hvad du ellers udsætter din hud for, så er den også en af de mere skånsomme.

Skraber

Den gode gammeldags metode, som de fleste bruger, er en skraber. Med lidt øvelse og erfaring kræver det ikke mere end en hurtig omgang i badet, og så har du glatte ben. Det er dog denne metode der har størst risiko for, at du skamferer dine ben, så brug den endelig kun før noget vigtigt, hvis du har helt sikre hænder og ikke har travlt.

Sugaring

En ny, halvgammel, spiller på markedet er sugaring. På grund af de naturlige indholdsstoffer er den ikke skadelig for huden, og det skulle gå lige så hurtigt som en gang voks. Faktisk skulle det også være noget, du selv kan fremstille hjemme i stuen, så det er klart også en af de billigste løsninger.

Voks og epilator

Elsker du at holde skrig tilbage med små smertetårer i øjenkrogene, så er der selvfølgelig også både en epilator eller en gang voks, hvis det er det, du ønsker. Disse har samme effekt som hårfjerningscremen, og sikrer bløde ben længere tid – men langt mere øm hud.