Med alderen bliver krop og muskler svagere og svagere. Derfor er det vigtigt, at du anskaffer dig de hjælpemidler, som kan gøre din hverdag lettere og mere sikker. Her er en badestol og badebænk en uundværlig hjælp til den personlige hygiejne på badeværelset. Der sker mange faldulykker på badeværelset, da det fugtige miljø hurtigt kan blive glat og det hårde gulv skade kroppen.

Læs med her, hvor du får inspiration til, hvilken badestol og badebænk du skal vælge, og hvordan du tager det bedste valg.


Væghængt badestol – spar på pladsen

Væghængt badestol – spar på pladsenDenne væghængte badestol til handicappede eller ældre er særligt velegnet til små rum. Det er en praktisk løsning, fordi du kan klappe stolen op, når du ikke bruger den. Stolen skal monteres solidt i badet med skruer, der er lange nok. Med følger en vejledning til montering.

 • Solide materialer
 • Pladsbesparende løsning
 • Højdejusterbar

Stolens stel er fremstillet i aluminium, mens sædet er udført i et hvidt, kraftigt plastikmateriale. Du kan selv indstille højden på de to ben.

Læs mere om væghængt badestol og se prisen hos livetsomsenior.dk.


Badestol med armlæn og ryg, sammenklappelig – transportabel

Badestol med armlæn og ryg, sammenklappelig - transportabelHer får du en praktisk badestol med både arm- og ryglæn, der giver ekstra siddekomfort og sikkerhed. Du kan let transportere stolen, da den kan klappes sammen.

 • Let at transportere
 • Arm- og ryglæn giver øget komfort
 • Sædeindstilling i fire højder

Sædet er formstøbt og udstyret med en hygiejne-udskæring, og stellet er i pulverlakeret aluminium, så den er robust og slidstærk. Sædet kan indstilles til fire forskellige højder.

Læs mere om badestol med armlæn og ryg, sammenklappelig og se prisen hos senior24.dk.


Badestol med buet sæde – giver ekstra siddekomfort

Badestol med buet sæde – giver ekstra siddekomfortDenne badestol til voksne er et holdbart og solidt hjælpemiddel i hverdagen. Det robuste materiale med sæde i hvidt plastik, kraftige aluminiumsben og håndgreb gør den til en sikker bademakker.

 • Fremstillet i robuste, holdbare materialer
 • Buet sæde for ekstra komfort
 • Justerbar højde

Sædet er formet i en bue, der giver dig øget siddekomfort. Dertil kan stolen indstilles i højden og tilpasses dig.

Læs mere om badestol med buet sæde og se prisen hos senior24.dk.


Badebænk med blødt sæde – letter bad og vask

Badebænk med blødt sæde – letter bad og vaskMed denne badebænk bliver det let at vaske sig og holde hygiejnen i top. Sædet er nemlig fremstillet i blødt polyuretanskum og designet med en praktisk hygiejne-udskæring.

 • Blødt sæde i skum
 • Hygiejne-udskæring letter vask
 • Højdeindstillingsmuligheder

Bænken kan justeres og tilpasses i højde, og du kan selv vælge, om du vil have badebænken i bredde 42 eller 47. Med følger også et støttehåndtag for øget sikkerhed.

Læs mere om badebænk med blødt sæde og se prisen hos senior24.dk.


Badetaburet med 4 ben fra Gedy – stabilt hverdagshjælpemiddel

Badetaburet med 4 ben fra Gedy – stabilt hverdagshjælpemiddelDenne taburet til din brusekabine er et solidt og sikkert hjælpemiddel i hverdagen. Taburetten er lavet i plast og krom og har derfor et meget robust design, der gør det sikkert og praktisk, når du bader.

 • Robust design i plast og krom
 • Valgfri farvekombination
 • Maks belastning på 160 kg

Du kan vælge badeskamlen i tre farvekombinationer, enten hvide ben/hvidt sæde, krom ben/hvidt sæde eller krom ben/sort sæde. Så kan du vælge den, der bedst matcher den øvrige indretning på badeværelset.

Læs mere om og se prisen hos gloriamundicare.com.


Yannis badetaburet fra Gedy – stilrent design

Yannis badetaburet fra Gedy – stilrent designEt hjælpemiddel, der gør hverdagen lettere, må også gerne være smukt at se på. Det er denne badestol til ældre. Den har et stilrent og tidløst design, og du kan vælge mellem fire forskellige farver.

 • Elegant design
 • Fremstillet i plast og krom
 • Fylder ikke meget

Sædet er fremstillet i plast og benene i krom – begge solide og holdbare materialer, der holder i mange år og giver dig sikkerhed i badet. Og stolen er tilmed let at sætte væk, da den ikke fylder meget.

Læs mere om Yannis badetaburet fra Gedy og se prisen hos gloriamundicare.com.


Vælg den rigtige badestol og badebænk

Når alderen sætter sine spor på kroppen, eller muskler er mærket af gigt eller anden sygdom, er der behov for hjælpemidler i hverdagen. Og her er en badestol eller badebænk et vigtigt middel til at gøre dig mere selvhjulpen i din hverdag. Men hvilken badestol- eller bænk skal du vælge? Der findes mange forskellige varianter derude, og derfor kan du med fordel læse disse gode råd til valget af din nye badestol.

Se på dit behov

Du skal først og fremmest se på dit behov for en badestol. Kan du sidde oprejst med bruseren? Eller har du svært ved det? Det afgør nemlig, om en badestol med ryglæn er det bedste valg for dig. Ryglænet giver øget støtte til kroppen, hvis du samtidig skal balancere med en bruser i den ene hånd. Og så er det jo bare skønt at sidde godt og komfortabelt, mens det varme vand risler ned over din krop.

Hvor meget plads må badestolen tage?

Bor du alene? Eller sammen med nogen? Det er også en faktor, der spiller ind på valget af stol i badet. En brusekabine er ikke specielt stor, og derfor kommer en badestol også hurtigt til at fylde størstedelen af pladsen. Hvis du bor sammen med nogen, og I derfor deles om badet, er det ideelt med en badestol, der kan flyttes let og enkelt. Du kan både få en sammenklappelig badestol, som du også nemt kan transportere andre steder, eksempelvis i bil, og du kan få en væghængt model, som du kan klappe op, når du ikke bruger den. Så tager den ikke plads, når andre skal til.

Sikkerhed i badet

Din badestol og badebænk skal om noget være sikkert i badet. Det er jo hele meningen med hjælpemidlet: at gøre din hverdag lettere og mere sikker. Derfor skal du også vælge en badestol med skridsikre fødder. Den stol, som står allerbedst fast, er den variant med sugekopper på fødderne. Ulempen ved den er dog, at den ikke er let at flytte rundt med. Hvis du derfor gerne vil kunne stille din badestol væk let og hurtigt, bør du gå efter en badestol med skridsikkert gummi på fødderne.

Related Posts