Det er endnu ikke bevist, at du kan være afhængig af sukker. Ikke desto mindre er der mange, der døjer med, at de spiser alt for meget sukker. Du kan komme den overdrevne sukkertrang til livs ved at sørge for at have et stabilt blodsukker, se på dine vaner og analysere dine følelser i forbindelse med at spise sukker.

Forskerne er endnu ikke blevet enige om, om afhængighed af sukker rent faktisk eksisterer. Nogle mener, at det er dit naturlige behov for sukker, der gør, at du har en stor sukkertrang. Andre mener, at sukker er lige så vanedannende som kokain og heroin.

Selvom afhængighed af sukker ikke er en anerkendt lidelse, er der god grund til, at du gør noget ved dit overforbrug. Det kan ikke bare have store helbredsmæssige konsekvenser for dig i form af overvægt, diabetes 2 og andre former for følgesygdomme. Det kan også dække over, at du har personlige problemer, du ikke får håndteret, for eksempel et lavt selvværd.

Ofte hænger din afhængighed sammen med, at du har fået nogle vaner, hvor du bruger sukkeret til at dulme dine følelser eller til at belønne dig selv.

Sådan slipper du for at være afhængig af sukker

Hvis du tror, at du er afhængig af sukker, skal du først og fremmest have fokus på at holde dit blodsukker stabilt. Når dit blodsukker rutsjer op og ned, som det gør, når du spiser meget sukker, vil det i sig selv give dig lyst til at spise mere sukker.

Det påvirker også din trang til sukker, hvis du ikke får sovet nok. Derfor skal du sørge for at få sovet de timer, du har brug for.

Dernæst kan du begynde at se på, hvilke situationer der giver dig lyst til sukker. Handler det om dine følelser, eller er det blevet en vane for dig at spise masser af sukkerholdig mad? I nogle tilfælde kan afhængighed af sukker også være et symptom på, at du lider af spiseforstyrrelsen overspisning eller tvangsspisning.

Har du svært ved at komme af med din afhængighed af sukker, bør du altid søge hjælp hos fagpersoner.

Related Posts