Annonce:

I løbet af Coronapandemiens nedlukninger og restriktioner er mange virksomheder, skoler, foreninger og andet landet og verden over blevet tvunget ud i at arrangere og anvende virtuelle events. Og det har faktisk givet en vigtig læring, hvilket er, at med den rette planlægning kan et virtuelt event være meget givende.

Overvej at bruge et professionelt studie

For at et online event skal være så godt som et fysisk, er det vigtigt, at det er planlagt godt, og at der er lavet de rette tiltag for at gøre eventet spændende og fyldestgørende. Det kan blandt andet være gennem at anvende de rette faciliteter, hvor det giver mening at holde netop det virtuelle event, du skal holde. Det kan eksempelvis være i form af et studie, hvor det er muligt at lave forskellige effekter, bruge rekvisitter eller lignende, som løfter eventet til et højere niveau. Skal der eksempelvis afholdes en ny produktlancering, er det vigtigt, at det kommer til at se unikt ud, og det kan du gøre ved at være i et studie med de rette baggrundseffekter og om nødvendigt også lydeffekter. Det giver mere indlevelse fra jer såvel som for deltageren.

Involvér deltageren og få bedre effekt af eventet

Det er også vigtigt, at deltagerne på den ene eller anden måde involveres for, at de ikke falder i staver bag deres skærm. Det kan gøres ved, at der stilles retoriske spørgsmål, som får deltageren til at tænke og bruge informationerne, du giver. Det kan også være ved at åbne for spørgsmål, have en quiz eller lignende, som kan holde deltagerne i gang.

Tilpas præsentationer til den virtuelle verden

Det er også vigtigt, at du tilpasser din præsentation til, at den afholdes virtuelt. Her er det især vigtigt, at du har en tydelig agenda, en tydelig rød tråd og har nogle effekter i præsentationen, som gør den mere fængende.