Er du ved at pakke til en lang flyvetur? Der venter mange spændende oplevelser, når du stiger ud af flyveren efter mange timer i luften. Australien, Thailand, USA eller New Zealand er blot nogle af de steder, der kræver en lang flyvetur, før du kan kaste dig ud i spændende eventyr.

Her får du 10 gode råd til en lang flyvetur. 

10 tips til en lang flyvetur

En god rejse begynder med god planlægning. Med de her 10 tips til en lang flyvetur i baghånden bliver du godt klædt på til de mange timer i luften, så du får en behagelig rejse fra take off til landing.

1. Vælg det bedste tidspunkt at flyve på

Går turen til USA? Det bedste tidspunkt at lande på, når du flyver mod vest, er om aftenen. Så kan du nemlig gå direkte i seng og vågne næste dag efter en god nattesøvn. Flyver du derimod til Asien, er det bedst, hvis du sover om bord og slutter din flyvetur om morgenen. 

2. Tøjet har en betydning

Det er en kendt sag, at aircondition på en flyvetur får de fleste passagerer til at ryste. Derfor er det en god idé at tage tøj på i mange lag, så du både kan holde varmen i luften, men også har mulighed for at smide trøjen, hvis du lander i et tropisk klima.

Mange har også glæde af støttestrømper på en lang flyvetur.

3. Undgå hævede ben efter flyvetur

Vil du undgå hævede ben efter en flyvetur? Travel Yourboots giver dig en behagelig flyvetur fra start til slut. Ved brug af manchetterne kan du undgå hævede ben efter din flyvetur, fordi væske transporteres væk fra underben og fødder. Det er også en fordel at bruge manchetterne på en lang flyvetur, hvis du vil forebygge blodpropper.

4. Få den bedste plads på flyveturen

Et af de bedste tips til en lang flyvetur er at bestille en plads, som passer til dine behov. Der er nemlig flere fordele i at overveje, om du ønsker en vinduesplads, en plads tæt på toilettet eller en plads, hvor du kan strække benene bedre.

5. Underholdning til når tiden skal gå hurtigt

Det er ikke altid, at tiden flyver afsted, når du rejser langt. Mange bruger film som underholdning til en lang flyvetur, og det er da også et oplagt valg. Flere flyselskaber har et stort udvalg af serier og film, som du kvit og frit kan binge undervejs.

Er du ikke den store filmentusiast? Bøger, podcast eller en klassisk kryds og tværs er også god underholdning til en lang flyvetur.

6. Drik rigeligt med vand

Et af de gode råd til en lang flyvetur er at drikke meget vand, så du ikke dehydrerer undervejs.

7. Ørepropper, nakkepude og sovemaske

Har du svært ved at sove på en lang flyvetur? Mange har stor glæde af ørepropper, nakkepude og sovemaske.

8. Har du styr på maden?

Er du veganer eller allergiker? Bestil din mad på forhånd, så du ved, at der ikke venter en lang flyvetur på tom mave.

9. Ryst benene

Det er ikke sundt at sidde stille længe, så sørg for at bevæge dig, så blodcirkulationen holdes ved lige undervejs på flyveturen.

10. Husk lige tandbørsten

Efter mange timer i luften kan det være rart at børste tænder. Du kan også få brug for vådservietter eller håndcreme, så pak det i håndbagagen.